Efter investering i 'Løvens Hule': På turné med Jacob Risgaard og Jesper Buch

Den jyske iværksætter fik de løver, han ønskede. Nu skal han på danmarksturné sammen med dem og skabe fokus på håndværksfaget.

En hættetrøje, t-shirt, drikkedunk, rygsæk, SIM-kort og kondomer, hvor der står "Fyr den af i udlandet" ude på etuiet, er blot nogle af de ting og sager, løverne fik udleveret i nogle kasser, da iværksætteren Alexander Ripley deltog i ’Løvens Hule’ i aftes på DR1.

LÆS OGSÅ: Sådan har dronning Margrethe det dagen efter operationen

Artiklen fortsætter efter videoen af Jacob Risgaard. 

Den unge iværksætter, der ejer rejsebureauet ’ScandiMate’, hjælper håndværkere ud på deres livs eventyr, og hvor de kan få lov til at arbejde i Australien, New Zealand og Canada.

Rejsebureauet hjælper blandt andet med de helt lavpraktiske ting så som: fly, visum, bolig, eller at en håndværker er sikret et arbejde i fire uger, men også hvor man typisk arbejder for samme arbejdsgiver under hele rejsen i typisk et år. Rejsebureauet uddeler også alle mulige forplejninger, der kan klæde håndværkerne ordentligt på inden turen til udlandet.

LÆS OGSÅ: Mai Manniches mor taler ud: Jeg er dybt taknemlig

Lun på særligt to løver

Den jyske iværksætter, der er vokset op i Bramming, søgte 400.000 kr. for 5% af sin virksomhed, hvilket svarer til en værdiansættelse på 8. mio. kr. Alexander havde inden optagelserne dog allerede set sig lun for et samarbejde med løverne Jesper Buch og Jacob Risgaard.

- Jeg gik efter Jesper og Jacob. Da jeg fik et bud fra dem, kunne jeg ikke holde pokeransigtet mere. Det var dem, jeg ville have med. Det var dem, jeg gik ind efter. Jeg kom ikke derind for penge, men for at få nogle løver til at hjælpe forretningen, fortæller Alexander til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Charlotte Bøving hasteindlagt: Kunne være død

Makkerparret Jesper og Jacob var da også ellevilde med den unge iværksætters projekt, men dog skepsis over for den alt for høje værdiansættelse, som ifølge Jesper Buch var helt gak.

- Jeg lever i nuet. Lige nu lever jeg i en forstående recession. Jeg lever i en verden, hvor der er masser af frygt og usikkerhed. Jeg lever ikke på en forventelig fremtidig omsætning og overskud, så de 8. mio. kr. er bare gak, siger Jesper Buch blandt andet i programmet.

LÆS OGSÅ: Stopper på Aftenshowet

Men til trods for den høje værdiansættelse skabte det stadig glæde iblandt løverne, at den unge iværksætter gjorde et ekstra initiativ for at gøre håndværksfaget mere spændende.

- Det er fedt at få flere ind på erhvervsskolerne og gøre håndværkerfaget sexet igen, siger Jacob Risgaard blandt andet i programmet.

Til sidst endte parterne da også med at indgå en aftale, der lød på 800.000 kr. for 25% kr.

LÆS OGSÅ: Tv-programmet 'De dyre piger' afslører store ændringer

Planen efter investering

Samarbejdet mellem løverne lever op til den unge iværksætters forventning. Det var på mange måder det helt rette match.

- Jespers navn er rigtigt stort i udlandet, og han har mange erfaringer. Jacob kommer med et fuldstændig vanvittigt team. De har et kæmpe team bag sig. Han er en kanon fyr, og vi minder om hinanden. Vi er jo nogle forvokset drengerøve, der står op om morgenen og godt kan lide det, vi laver til dagligt, siger han til HER&NU.

Efter optagelserne af ’Løvens Hule’ er Alexander langsomt, men sikkert begyndt at planlægge den helt store Danmarksturné, hvor han skal ud på de største erhvervsskoler rundt omkring i landet sammen med Jesper Buch og Jacob Risgaard og vise håndværksfaget frem.

- Planen er at lave en turné i hele Danmark sammen med Jesper og Jacob eller i hvert fald sammen med de største erhvervsskoler, så man kommer ud og viser flaget. Her er der mulighed for at sprede ordet, fortæller iværksætteren.

LÆS OGSÅ: Kristian Bech afslører nyt job: Det er et kæmpe skridt for mig

Dog fremhæver Alexander, at ’ScandiMate’ ikke kun er forbeholdt de helt unge, men at der er lige så mange mellem 28 til 35 år, der også tager ud på de her rejser via ’ScandiMate’.

Fik du ikke set dagens afsnit af 'Løvens Hule', kan du nå det på DRTV.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde udnyttet til svindel: Jeg er ved at blive sindssyg