'Årgang 20'-pars søn opereret: Troede, han ville være rask nu

Lille Louie har klaret operationen så flot.

Denne uge har Maria Mainz og Daniel Brask fra 'Årgang 20' tilbragt i Aarhus, hvor det var dommens dag deres lille søn Louie. Det unge par fra ‘Årgang 20’ fik ikke en nem start på livet som familie, da sønnen Louie har været ind og ud af hospitalet siden fødslen.

Da han var blot tre uger gammel, fandt lægerne nemlig ud af, at han lider af nyresygdommen hydronefrose. Louies sygdom betyder, at hans ene nyreleder er for tyk, og derfor endte hans urin tilbage ved nyren, hvilket førte til en bakteriespredning rundt i hans blod.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-deltager droppet inden premieren

Derfor startede lille Louie livet med at få både en urinvejsinfektion, nyrebækkenbetændelse og meningitis. Heldigvis blev han helbredt uden mén, men han har stadig lidt af stadig af nyresygdommen og er indtil nu blevet kontrolleret og scannet på Hillerød sygehus. I denne uge skulle han dog til Skejby, hvor det ville vise sig, om han skulle opereres.

- Den første dag vi var her, fik Louie lagt et kateter, som kun skulle sidde til onsdag. Den anden fik han sprøjtet noget væske op i kateteret og blev scannet, som skulle vise, hvordan det hele løb rundt - og så fik han fjernet kateteret. Scanningen og væsken viste, at der var forsnævring ved hans urinleder, og derfor skulle han opereres på tredjedagen, som var i går, fortæller Maria og fortsætter.

LÆS OGSÅ: Tidligere vinder i skarp kritik af ‘Den store bagedyst’

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor 'Paradise'-parret Anne og Nikolaj fortæller om fremtiden.

- Han kom i narkose og har fået lagt en ballon og et kateter op, da det skulle udvide forsnævringen. Han fik også lavet et lille snit i tissemanden, da han havde en forsnævring der også. Så skal han på medicin igen, da der godt kan være større risiko for forsnævring nu - og så skal vi til kontrol om nogle måneder, hvor kateteret skal ud. Lige nu er Louie bare den gladeste dreng, og han har bare klaret det hele SÅ flot.

For tidligt at sige, om han er rask

Maria og Daniel er meget lettede og glade for, at det hele er gået så godt. Desværre endte operationen dog med ikke helt at leve op til forventningerne.

LÆS OGSÅ: Janni Ree efter operation: Frygter, det er kræft

- Altså vi troede, han ville være helt rask efter operationen, men det er lidt for tidligt at sige endnu - han skal lige til nogle tjek efterfølgende, for at de kan se, om det hele fungerer som det skal, fortæller hun.

I dag kan den lille familie vende hjem til Sjælland, hvor den inden længe står på flytning til deres nye hus.

LÆS OGSÅ: Afslører nye detaljer: Derfor stoppede vi med ‘Årgang 0’

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Maria Brask Mainz (@mariamainz)