'Årgang 20'-par: Det har været godt for Louie

Maria og Daniel er ikke i tvivl om, at det har gavnet Louie at blive storebror.

Maria Mainz og Daniels Brask-Andersen er sammen med sønnen Louie på fjerde år med i tv-programmet 'Årgang 20' på TV 2, men siden sidst er familien udvidet med en person mere.

LÆS OGSÅ: Katherine Diez og Adam Price går fra hinanden

2023 var nemlig året, hvor lillesøster Asta kom til verden.

– Det har været dejligt at få barn nummer to, og jeg synes også, det har været godt for Louie. Jeg har aldrig set ham være så kærlig og vise den slags kærlighed før. Han vil gerne kysse og kramme lillesøster, fortæller Maria til HER&NU, da vi besøger parret i deres rækkehus i Kgs. Lyngby.

Parret var inden lillesøsters ankomst spændt på, hvordan Louie ville reagere på forandringen i huset, da han har autisme, og selvom Louie knuselsker sin søster, er der også udfordringer.

– Da hun var lille, gjorde hun jo ikke noget, men nu kravler hun, og Louie har meget sine ting i systemer, og det står på specifikke måder, når han stiller sine dyr op, og nu vil hun jo gerne være med i det og tager dyrene, så det har været lidt en udfordring. Hun skal jo også have lov til at lege med nogle ting, men Louie har meget ejerskab over alt legetøjet herhjemme, og han skal have lov til at have sine ting, så det har været svært at finde en balance, fortæller Maria.

LÆS OGSÅ: Se traileren: Oh Lands første filmhovedrolle

Parret har derfor valgt at lave et legeværelse til Louie.

– Louie har fået sin seng ind på værelset, så det er hans. Vi prøver at lave det til et sanseværelse, så der er en sansegynge og sådan nogle ting. Hun får også sit værelse på et tidspunkt, og planen er, han ikke må gå derind, for Louie har rigtig svært ved at dele og kan ikke forstå konceptet i det, så hun skal også have et sted, der bare er hendes, og hvor hun må lege med det hele, forklarer Maria, der er meget stolt af sin lille drengs interesse for lillesøster.

– Det har givet ham meget med det sociale. Han har aldrig været interesseret i andre børn, så det har været dejligt at se, hvordan han har været med hende. Når hun for eksempel græd, da hun var helt lille, så gik han hen med sutten til hende. Det er nogle små ting, men for os er det kæmpestort. Han kan godt finde på at tage hende op og sidde helt stille og nusse hende, fortæller parret afslutningsvis.

LÆS OGSÅ: Natascha Linea raser: Nu stopper I!