Silas Holst: Datteren følger i fars fodspor

Silas ønsker at lære sine børn, at de må være præcis, hvad de har har lyst til. Noget tyder på at hans datter godt ved, hvad hun vil.

Silas har brugt et år på at lære at gå i de høje hæle. Derfor er hælene ofte blevet luftet i hans hjem i Brønshøj. Datteren Maggie My på 7 og sønnen Bob Jones på 5 er vilde med at se deres far på usikker grund.

- De synes, det er sjovt. De prøver også mine sko derhjemme og tuller rundt i dem. Bob siger, at han synes, jeg er meget smuk, fortæller Silas til HER&NU, da vi møder ham på Det Ny Teater i sminkerummet, hvor Silas forvandles til dragen Lola i forestillingen ’Kinky Boots’.

LÆS OGSÅ: Husker du? ‘Vild med dans’-stjerne med i 'X Factor'

Især Maggie My synes, at teaterverdenen er spændende. Silas har endda på fornemmelsen, at hun vil gå i sin fars fodspor.

- Min datter er vild med at gå i teatret. Hun hjælper også nogle gange begge sine fædre med at lære replikker. Hvis der er børneroller, så spiller hun dem. Hun er virkelig god til det, fortæller Silas.

Silas’ børn er begge meget begejstrede for deres fars nye rolle som dragqueen.

LÆS OGSÅ: 'Bagedyst'-stjernes store beslutning: Det er slut

- I går videochattede jeg med mine børn i fuld drag. Så dør de bare af grin. Maggie syntes, at min læbestift var rigtig flot. De håndterer det, som om de godt er klar over, at man må være præcis, som man gerne vil være. Og så har man da gjort noget rigtigt som forælder, fortæller Silas. Hans øjne stråler af stolthed, selvom makeupartisten Tinus er i fuld gang med at dække dem til med øjenskygge og falske øjenvipper. Det tager halvanden time at gøre sig klar til hver forestilling, for Silas skal iklædes alt fra glimmerlæbestift og parykker til hofteholdere og otte lag strømpebukser.

Silas har planer om at tage børnene med ind og se en af de omkring 100 forestillinger, der er planlagt.

- Det er dejligt, at de er ved at nå en alder, hvor man kan få dem til at engagere sig mere i ens arbejde og se, hvad det er, jeg laver. Det glæder jeg mig meget til.

Vild med høje hæle

I efteråret 2020 dansede Silas med skuespiller Nukaka Coster-Waldau i sin næstsidste sæson af ’Vild Med Dans’. Det var i den periode, at han fik tilbudt rollen i ’Kinky Boots’. Især én af dansene vækkede opsigt, da Silas indtog dansegulvet i høje hæle, og det var der en helt bestemt grund til.

- Det var ugen efter, at jeg fik tilbudt rollen som dragqueen. Så jeg tænkte, at jeg hellere måtte prøve de høje hæle af, og det passede perfekt i det nummer. Det var helt vidunderligt, fortæller en begejstret Silas.

LÆS OGSÅ: CHOK: 'Paradise'-stjerne overfaldet

Forårets musical er startskuddet til, at Silas fremover vil fokusere på at lave teater, efter ni år som professionel danser i ’Vild Med Dans’.

- Når man lukker en dør, så er der tit en ny dør, der åbner sig, og det er både nervepirrende og spændende. Men man skal aldrig sige aldrig. Det er ikke utænkeligt, at jeg som 50-årig tænker, at jeg får lyst til at prøve en tur mere på dansegulvet.