Sazeline Sørensen. Foto: Peter Hauerbach
Sazeline Sørensen. Foto: Peter Hauerbach

Saszeline afslører: Det var ikke fedt at være gravid

Den populære blogger åbner op for, hvordan det er at være mor til to.

Den velkendte sangerinde og blogger Saszeline Emanuelle Dreyer er mor til Sean på 8 år og Dexter på 1 år. I et interview med magasinet Gravid afslører hun lidt om, hvordan hun har det med at være mor.

LÆS OGSÅ: Det er helt slut med “Saseline Sørensen”

Hvad er det bedste ved at være mor?

Kærligheden til mine børn, som er mine vigtigste læremestre. Alt det, man ikke har lyst til at se i øjnene omkring sig selv, bliver man tvunget til at se på i forholdet til sine børn, og personligt er jeg blevet et bedre menneske, efter jeg er blevet mor.

Hvad tænkte du, da dine børn kom op til dig efter fødslen?

Både med Sean og Dexter var min første tanke: 'Wooow, du er hel!! Du trækker vejret, du har ti små fine fingre, ti bitte små tæer og en fin lille mund som allerede kan finde ud af at tage fat og sutte'. Jeg var bare så lykkelig over, at de var sunde og raske. Det var jeg høj på i flere dage.

Hvordan var fødslerne?

De var meget ens, og begge varede cirka 12 timer. Når jeg tænker tilbage, så var det eneste, der betød noget undervejs, at jeg kunne bibeholde mig selv 'in the zone'. En fødsel bliver rigtig ubehagelig, hvis man mister fokus på sin vejrtrækning og begynder at spænde op, i stedet for at arbejde med fødslen.

Hvordan var dine graviditeter?

Jeg er ikke en af dem, som synes det er fedt at være gravid. Der sker så store ændringer, både indeni og udenpå – hormonelle forandringer, tanker, følelser og bekymringer, men selvfølgelig også glæden ved det store kapitel, som er ved at starte. For mig var det en hjælp at skrive mig igennem det, så det gjorde jeg rigtig meget på min blog wuhuw.dk.

Hvad ville du gerne på forhånd have vidst om livet med børn?

Man ved jo godt, inden man bliver gravid, at der skal skiftes bleer, ammes og trøstes, og senere smøres madpakker, børstes tænder, renses sår og så videre. Men det kan stadig overraske mig, hvor meget det kan bekymre mig, om jeg former mine drenge ordentligt følelsesmæssigt og mentalt. Måden min opdragelse påvirker mine børn psykisk, og udfaldet af det er så abstrakte størrelser, som jo først vil vise sig senere i livet.

Hvad kom mest bag på dig ved at blive mor?

Det er kommet bag på mig, HVOR meget børnenes behov bliver sat før mine egne.

Hvad er dit bedste råd til kommende mødre?

Lad være med at falde i 'speltmor-fælden' og prøve at gøre alting perfekt, for den 'rigtige' måde at være mor på findes ikke. Du kan google alting eller spørge dine veninder og din mor, men det vigtigste er at mærke efter og finde ud af, hvad du selv føler fungerer for dig. Du skal jo være den bedste mor for din baby, ikke for andres. Så følg din mavefornemmelse.

Artiklen er oprindelig bragt i magasinet Gravid.

LÆS OGSÅ: Saseline er blevet alenemor

LÆS OGSÅ: Saseline stråler: Så meget har jeg tabt mig

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.