'Paradise'-Sejr afslører sandheden bag sin tale

Sejr imponerer de andre, men i virkeligheden rammer han meget ved siden af.

I dagens afsnit af 'Paradise' skal Louise og Sejr holde hver deres tale om miljø og dyrevelfærd, som er deres helt store mærkesag. Louises tale kommer fra hjertet i form af et digt og imponerer de andre deltagere, mens Sejrs tale er mindre poetisk, men til gengæld imponerer med sine mange facts og baggrundsviden.

LÆS OGSÅ: Christiane efter stor sorg: Byder fremtiden og ny graviditet velkommen

Sejr fortæller blandt andet under sin tale, at kødproduktionen står for over halvdelen af det Co2 udslip, som verden laver, at der skal 22.000 liter vand til for at lave et kilo kyllingekød, og at hvis vi snakker oksekød, så er det over 70.000 liter vand.

Efterfølgende indrømmer Sejr dog, at hans facts måske ikke er helt rigtige, og nu afslører han, hvad sandheden bag talen er.

LÆS OGSÅ: Jasmin taler ud om dyb hemmelighed: Min største smerte

- Jeg har gået meget op i alt det her med miljø og sådan noget, og jeg kunne facts dengang for et par år siden. Men jeg har simpelthen glemt dem. Jeg har ikke brugt det, har ikke holdt det ved lige, hvis man kan sige det. Og jeg fik ingen mulighed for at skulle researche ting og sager, vi har jo ikke adgang til nettet eller nogle bøger eller andet. Så det hele kørte bare på memory. Og så brugte jeg bare en masse charme til at få mit budskab igennem, fortæller Sejr og fortsætter:

- Jeg tror også, de fleste af tingene passer rimelig pænt. Det giver i hvert fald mening. Det er ikke sådan, at tallene bare er trukket ud af en hat, der er en mening bag dem. Men om de lige er helt præcise, det tror jeg sgu ikke de er.

LÆS OGSÅ: Medina har født: Mor til to

Helt præcise tal kan man ikke sige, at Sejr har, omend pointen er valid, og kødproduktionen er blandt de helt store klimasyndere. I virkeligheden er det ifølge Etisk Råd 18 procent af verdens Co2 udledning, der kommer fra landbrugsdyrene. Der skal 4325 liter vand til at lave et kilo kyllingekød, mens der bliver brugt hele 15415 liter vand til at lave et kilo oksekød.

I næste uge vil det vise sig, om det bliver Sejrs tvivlsomme facts eller Louises digt, der vinder Kathrines gunst og konkurrencen.