Mascha Vang køber unge fyre

Bloggeren har bestilt to unge mænd, som hun gerne vil have til at smide tøjet - det er dog til et godt formål.

Den 8. november er det Dagsværkdagen, hvor op mod 20.000 elever fra de danske ungdomsuddannelser dropper skolen for en dag og i stedet arbejder for at tjene penge til unge, som ikke er lige så privilegerede som dem selv. Eleverne arbejder i fem timer for kun 350 kroner.

Mascha Vang og andre kendte danskere er blandt dem, der hyrer unge elever til at arbejde for dem i én dag. Alle pengene går til slummen i Bangladesh gennem Plan Danmarks og Operation Dagsværks projekt i megabyen Dhaka. Det skriver Plan Danmark i en pressemeddelelse.

Bloggeren Mascha Vang får slået sin græsplæne og båret sine tunge Louis Vuitton-tasker af to elever, direktør Peter Mogensen får strøget skjorter og rengjort sin pejs, komiker Andreas Bo får hovedmassage, og kunstneren Karen Mukupa har hyret en levende mannequin.

LÆS OGSÅ: Mascha Vang bliver filmstjerne: Min pigedrøm er gået i opfyldelse

- Det er fantastisk at kunne få hjælp herhjemme og samtidig hjælpe unge i slummen i Bangladesh, siger Mascha Vang.

I år går alle pengene til et slumprojekt i hovedstaden Dhaka, så 900 unge får uddannelse og støtte til at gøre deres slumområder til bedre steder at vokse op. Der er nok at tage fat på, da deres dagligdag er præget af børneægteskaber, forurening fra fabrikker, kloakvand i gaderne og massiv fattigdom.

Alle kan være med til at støtte de unge i Dhaka ved enten at arbejde eller hyre arbejdskraft for en dag. Det kan du læse mere om her.

GALLERI: Maschas vilde forvandling

Mascha er ikke meget for, at der bliver arbejdet i alt for meget tøj, som du kan se i videoen herunder:

LÆS OGSÅ: Mascha Vang hastet på hospitalet efter biluheld