'Stormester' sæson 6 (Foto: Henrik Ohsten/TV 2)
'Stormester' sæson 6 (Foto: Henrik Ohsten/TV 2)

8 ting du ikke vidste om 'Stormester'

Kom med bag kameraerne i 'Stormester'.

Det populære underholdningsprogram 'Stormester' kører på sin femte sæson, og det ser ud til, at danskerne ikke kan få nok af at se kendte danskere løse firnurlige og kloge opgaver.

LÆS OGSÅ: CHOK: Teitur skal for retten igen

Artiklen fortsætter under videoen, hvor 'Stormester'-deltager Martin Johannes Larsen er til Smukfest...

I en spørgerunde på Instagram tager programmets vært og stormester, Lasse Rimmer, sine følgerne om bag kameraet og forklarer, hvordan programmet bliver til.

Herunder kan du læse otte ting, du måske ikke vidste om programmet.

LÆS OGSÅ: Reality-vært jubler over babylykke

1. Stormesteren har ikke selv fundet på opgaverne

Man skulle ellers tro, at det er programmets stormester, der finder på de skøre opgaver. Men det er ikke tilfældet.

- Ingen af opgaverne har jeg fundet på. De fleste opgaver er fra det britiske forlæg, altså originalen 'Task Master'. En del er opfundet af den danske redaktion, og så er der nogen, der enten er taget fra andre internationale udgaver eller modificeret fra andre internationale udgaver for at gøre dem bedre, forklarer Lasse Rimmer.

LÆS OGSÅ: Geggo afslører svimlende husleje

2. Siger Mark nogensinde nej?

Stormesterens assistent i programmet, komiker Mark Le Fêvre, bliver udsat for lidt af hvert, når han er med deltagerne ude at løse opgaverne. Men har han nogensinde sagt nej til de ting, han er blevet bedt om at gøre for dem?

- Det kan godt være, han har sagt nej, men jeg kan ikke komme i tanke om et eksempel. Mark er en dygtig og sjov mand, og han ved godt, at jo mere grænseoverskridende og ydmygende noget er, og jo mere ydmygende det opleves som af andre, jo sjovere er det også at se nogen gøre det. Så jo vildere de ting, han bliver bedt om, er, jo mere vil en dygtig komiker som Mark forstå, at det er præcis det her, han skal. Det er det mest underholdende at gøre. Men jeg er jo ikke med ude på optagelserne, så jeg har ikke været til stede, fortæller Lasse.

LÆS OGSÅ: Lasse Rimmer taler ud om vreden: Havde en depression

3. Ikke alt er planlagt

Selvom programmet kører derudaf med sjove og skarpe replikker fra Lasse og Mark, så er en del af det improviseret.

- Ikke alt, jeg siger til Mark, er planlagt. Vi har et manuskript. Det er primært et teknisk manuskript, hvor der fx er stikord for, at et videoklip skal startes. Mark har ret omhyggeligt skrevet alle præsentationer af opgaveløsningerne, der vises på video, for det nytter jo ikke noget, at produktionen starter videoklippene for tidligt eller for sent, forklarer Lasse og tilføjer:

- Men vi ved ikke, hvad der sker mellem os og deltagerne. Vi har nogle spørgsmål på forhånd, men nogle gange har jeg lyst til at spørge om noget andet, når vi har set et videoklip, end hvad jeg skrev i manuskriptet i sin tid. Ellers handler det om at skabe plads til deltagerne, så de kan være så sjove som muligt.

LÆS OGSÅ: Micki Cheng bliver vært på helt nyt tv-program

4. Dåselatter og klap

De lange klapsalver og høje grin er publikums egne og altså ikke noget, der er sat på i redigeringen bagefter.

- Vi bruger ikke dåselatter og klap. Jeg tror, man kunne have været fristet til det i den allerførste sæson, hvor publikum ikke anede, hvad de skulle ind og se. Der var folk ikke umiddelbart fans af 'Stormester'. Nu optager vi foran 6-900 inkarnerede fans, og vi savner hverken grin eller bifald.

LÆS OGSÅ: 'Ex on the beach'-Oliver afslører hemmelig aftale med produktionen: Derfor skulle jeg hjem

5. Pointene er delvist planlagte

Hele præmissen for programmet er, at deltagerne skal sikre sig så mange point som muligt i opgaverne.

- Ved alt, hvad der er målbart, som fx længst, højst, hurtigst, laver vi ikke om på pointgivningen. Men ved alle de kreative opgaver, hvor der er plads til, at deltagerne kan overbevise mig om noget andet, som fx at de ikke skal diskvalificeres, så kan jeg bare ombestemme mig i situationen, og det er sket en del gange.

- Mens et videoklip kører, sidder jeg og snakker med redaktionschefen, som er i mit øre, og jeg fortæller ham, at jeg lige laver om på pointfordelingen, så de ved det til pointgrafikken, der skal op på skærmen, fordi jeg synes, at noget er bedre end noget andet.

Nogle point gives dog spontant i programmet.

- Der er de lange opgaver, hvor deltagerne fx har otte uger. Der ved jeg jo ikke, hvad de kommer med. Der skal jeg se tingene i den rækkefølge, redaktionen har planlagt det, og der sker min pointgivning i situationen.

LÆS OGSÅ: Afslører hemmelig aftale bag kameraet i 'Robinson'

6. Det er ikke Lasses eget hus

Flere af Lasses følgere spørger ind til, hvor meget der egentlig er rigtigt i programmet, og om det blandt andet er Lasses eget hus, som opgaverne bliver filmet. Og her understreger Lasse, at han altså spiller en fiktiv rolle i programmet.

- Vi siger en masse i programmet, som ikke er helt rigtige, for det er et eventyr. Det er en regent, der keder sig, og har hidkaldt fem undersåtter og så siger "underhold mig, jeg keder mig". Og han er lidt arrogant og lidt af et røvhul, for det er svært at imponere kongen. Det er min opgave at spille den rolle. Vi siger fx også, at vi optager i mit hus, eller at Mark er min ulønnede slave, der bare er glad for at bo i et trist rum under trappen, griner han.

LÆS OGSÅ: 'Tinka'-Josephine blev mobbet: Jeg skilte mig ud

7. Hele programmet filmes samlet

Når programmet filmes, så er optagelserne ikke delt op i fx opgaver. Hele programmet filmes ud i ét. Dog kan det ske, at der skal tages nogle klip om.

- Vi vil helst have alt i kassen første gang. Scene-delen af 'Stormester' er optaget som et liveshow, og bagefter bliver det klippet voldsomt ned. Det sker en gang imellem, at man kløejs i et oplæg, og så er vi nødt til at tage det igen. Sammenlignet med mange underholdningsprogrammer, jeg har været gæst i, har vi ikke så mange såkaldte "pick ups", hvor man lige vender tilbage og laver det samme oplæg én gang til for at få det til at lyde bedre, blandt andet fordi der sidder 600 mennesker i publikum og venter på os, og vi er interesserede i, at showet også virker som et liveshow for dem.

LÆS OGSÅ: 'Nybygger'-par deler stor sorg

8. Stormesteren ville gerne være deltager

Lasse Rimmer kunne faktisk have fået en anden rolle end stormester.

- Jeg gad godt være deltager, men jeg er gladere for at lave det, jeg gør, og da jeg fik jobbet, blev jeg faktisk spurgt, om jeg kunne tænke mig at være med i første sæson, eller om jeg kunne tænke mig at få titelrolleopgaven, og det syntes jeg var et nemt valg. For jeg får lov at være med hver gang. Jeg får lov at sidde og grine af de sjoveste mennesker i Danmark hver gang på scenen. Det er da det fedeste job i verden, og det er bedre end kun at være med i otte programmer, selvom jeg også godt gad prøve det.

LÆS OGSÅ: WHAT: Sine må udskyde fertilitetsbehandling efter 'Robinson'

På sin Instagram-historie viser Lasse et tweet fra Twitter, som han lavede den 11. januar 2018, hvilket var inden 'Stormester' kom til Danmark. Der stod:

- Er der snart en dansk tv-kanal, der gider producere en dansk udgave af 'Taskmaster'? Tak, skriver Lasse og tilføjer:

- Og så kan man se her, hvad der var årsagen til, at jeg en uge senere sad til et møde hos Tv 2 til den samtale, der viste sig at være en jobsamtale.

LÆS OGSÅ: 'Nybyggerne'-par vinder særlig pris for deres hus