Statsminister Mette Frederiksen. (Foto: Lars E. Andreasen)
Statsminister Mette Frederiksen. (Foto: Lars E. Andreasen)

Mette Frederiksen i kamp med dronningens gravhund

Man skal kende sin plads, men hvad gør man, hvis pladsen er optaget?

Der er ingen tvivl om, at dronning Margrethe er meget glad for sin hund. Og hvis man skulle være i tvivl, så maler statsminister Mette Frederiksen et fint billede af gravhundens placering i rangordenen i det nye DR-program 'Dronningen og statsministrene - i al fortrolighed'.

LÆS OGSÅ: Flemming var den sidste dansker i audiens hos dronningen: En stor ære

- Jeg ville lyve, hvis ikke jeg sagde, at det var med vis ærefrygt, man går ind over dørtærsklen første gang. Man ankommer som statsminister og for mit vedkommende helt ny i det job, og pludselig sidder man der - eller det vil sige, jeg kunne faktisk ikke helt få lov til at sidde, for der har af flere omgange været lidt en kamp med gravhunden, fortæller Mette Frederiksen med et smil og fortsætter:

- Dronningen har jo en gravhund, som jeg forstår, man sætter meget meget højt. Og den stol, jeg normalt sidder i, når der gives referat, er også den stol, gravhunden sidder i. Så der har været lidt kamp om, hvem der skulle sidde i stolen. Da det blev afgjort - og det var til min fordel - det krævede en majestætlig intervention for, at det lykkedes. Og der er det jo med en vis ærefrygt.

LÆS OGSÅ: Svær periode for kronprinsesse Mary

I programmet fortæller Mette Frederiksen også, at der gennem tiden er kommet en vis fortrolighed mellem hende og dronningen, selvom det er et professionelt arbejdsrum, når de mødes.

LÆS OGSÅ: Grev Felix trådte til: Støtter farmor

Statsministeren afslører desuden, at da hun var på Amalienborg for at mødes med dronningen og fik besked på abdikationen, så var gravhunden også med.

LÆS OGSÅ: Derfor bliver Frederik ikke kronet

Hør Mette Frederiksen fortælle om kampen med gravhunden herunder: