Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik.
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik.

Her er planen for tronskiftet

Nu er tidsplanen for tronskiftet den 14. januar offentliggjort.

Man skal nok have sovet under en sten de seneste fire døgn, hvis man ikke ved, at den 14. januar bliver dagen, hvor dronning Margrethe træder tilbage som Danmarks dronning og overlader tronen til kronprins Frederik.

LÆS OGSÅ: Derfor er dronning Margrethe den sidste i verden

Nu har kongehuset i en pressemeddelelse netop offentliggjort tidsplanen for den historiske dag, der bliver markeret af tre officielle begivenheder.

Klokken 14.00 er der Statsråd på Christiansborg Slot. Under mødet vil tronskiftet indtræffe i det øjeblik, hvor dronningen har underskrevet en erklæring om sin abdikation.

Efter mødet vil statsminister Mette Frederiksen proklamere tronskiftet, således at kronprins Frederik klokken 15.00 udråbes som Hans Majestæt Kong Frederik 10. fra balkonen på Christiansborg Slot.

Klokken 17.00 vil der ske overførsel af de kongelige faner fra Christian IX’s Palæ til Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg.

LÆS OGSÅ: Derfor bliver han ikke kronet

- H.K.H. Kronprinsen vil således ankomme til Christiansborg Slot som kronprins og forlade det som konge. Tilsvarende vil H.K.H. Kronprinsessen ankomme som kronprinsesse og tage derfra som dronning. H.K.H. Prins Christian forlader Christiansborg Slot som kronprins (tronfølger), er det tidligere blevet forklaret.

LÆS OGSÅ: Astrolog forudså dronningens abdikation