NETFLIX DANISH QUEEN 1
NETFLIX DANISH QUEEN 1

Derfor er dronning Margrethe den sidste i verden

Hun er den sidste suveræne dronning i verden - og snart er der ingen tilbage.

Når dronning Margrethe om små to uger overlader tronen til kronsprinsparret, vil hun blive verdens sidste regerende kvindelige monark. I hvert fald i øjeblikket.

LÆS OGSÅ: Astrolog forudså dronningens abdikation

Artiklen fortsætter under videoen...

Dronning Margrethe har efter den britiske dronning Elizabeths død i september 2022 været den eneste suveræne dronning i verden, og med den danske dronnings afkald på tronen betyder det, at der ikke er nogen tilbage.

At være en suveræn monark vil sige, at man leder en suveræn stat og har det sidste ord. I Danmark skal monarken også underskrive alle lovforslag, før de kan blive vedtaget. Fra den 14. januar vil det så være kong Frederik, der har den tjans.

Da dronning Elizabeth døde, fik dronning Margrethe også titlen som den monark, der har siddet i længst tid, og den vil hun også have, indtil hun giver afkald på tronen den d. 14. januer.

Men selvom der snart ikke er nogen suveræn dronning tilbage i verden lige nu, så er der en ny klar i tronfølgen. I Sverige skal 46-årige kronprinsesse Victoria nemlig overtage tronen, når 77-årige kong Carl Gustaf en dag abdicerer eller dør.

LÆS OGSÅ: Efter 23 år forlader han kronprinsesse Mary