Dronning Margrethe fortsætter

Hun vil fortsat skulle varetage royale opgaver.

Det er som bekendt en historisk sjælden begivenhed, at den danske monark træder tilbage. Og det efterlader naturligvis spørgsmålet, hvad dronning Margrethe så skal lave.

LÆS OGSÅ: Se den her: Særlig karet tages i brug ved tronskiftet

Det har indtil nu været uvist, om dronningen ville fortsætte med at varetage sine royale opgaver, når hun på søndag træder tilbage og lader sin søn, kronprins Frederik, tage over.

Men nu er det bekræfter, at hendes kalender i fremtiden ikke vil være helt fri for tjanser.

Hun fortsætter nemlig som rigsforstander. Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

Det vil altså sige, at dronning Margrethe fortsat skal repræsentere kongehuset og varetage opgaver, selvom hun træder tilbage.

- Som rigsforstander vil Dronningen kunne varetage forpligtelserne som statsoverhoved, når både D.K.H. Kronprinsen og Prins Christian efter den 14. januar er forhindret heri som for eksempel ved ophold i udlandet, står der i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Fanget i brøler: Nu trækker kongehuset i land

Det betyder, at hun indgår som den anden i rækken af rigsforstandere efter sit barnebarn, kommende kronprins Christian, og at hvis det bliver nødvendigt, så vil hun være at finde i præcis samme rolle, som hun søndag fratræder.

I gruppen af rigsforstandere findes også kronprinsesse Mary, prins Joachim og prinsesse Benedikte, som ligeledes kan indtræde i funktionen som rigsforstander og dermed varetage opgaverne som statsoverhoved.

LÆS OGSÅ: Her sker det! Kong Frederiks første tale til nationen