Prins Christian, dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.
Prins Christian, dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

Se den her: Særlig karet tages i brug ved tronskiftet

Alle detaljer er ved at blive klar til tronskiftet søndag den 14. januar.

Når dronning Margrethe den 14. januar giver tronen videre til sin søn kronprins Frederik, er ingen ting overladt til tilfældigheden.

LÆS OGSÅ: Fanget i brøler: Nu trækker kongehuset i land

Dagen er planlagt ned til mindste detalje, og derfor er en helt særlig karat også ved at blive gjort klar i Kongehuset.

LÆS OGSÅ: Her sker det! Kong Frederiks første tale til nationen

- Kareten skal i forbindelse med tronskiftet transportere først Hendes Majestæt Dronningen og senere Danmarks nye Kongepar mellem Amalienborg og Christiansborg Slot, skriver Kongehuset i et opslag på Instagram og tilføjer om den særlige karet:

- Guldbryllupskareten er én blandt flere kareter hos Den Kongelige Stald-Etat på Christiansborg Slot, og den blev bygget i løbet af ni måneder i 1891-92 hos vognfabrikant F.C. Schulz i København og var en gave fra københavnske håndværksmestre til Christian 9. og Dronning Louise i forbindelse med deres guldbryllup den 26. maj 1892.

Efter Kongens ønske blev kareten bygget let og elegant i sortlakeret mahogni med det danske våben malet på begge døre. Det høje kuskesæde er overtrukket med et bukkedækken i den originale, røde silkefløjl, pyntet med guldbroderi, guldfrynser og guldkvaster. På begge sider af bukkedækkenet er det danske våben broderet i guld, sølv og silketråd.

- Guldbryllupskareten fik som den første danske karet installeret elektrisk lys i både vognlygterne og inde i selve kareten. Karetens indre, kaldet coupéen, har bevaret sit indtræk af hvid silke-atlask med Christian 9.’s og Dronning Louises navnetræk indvævet sammen med det danske rigsvåben og kroner.

LÆS OGSÅ: Efter stor brøler: Er ikke længere royal kommentator

Kl.13.37 køres dronning Margrethe fra Amalienborg til Christiansborg Slot, og kl. 15.30 er det kongeparrets tur til at køre fra Christiansborg Slot til Frederik VIII’s Palæ, Amalienborg.

Se hele ruten HER.

LÆS OGSÅ: Se alle billederne: De royale tvillinger fylder 13 år