Dronning Margrethe vinder 'Robert'-pris: Derfor udeblev hun fra prisfesten

Dronning Margrethe vandt prisen 'Årets kostumedesigner'.

I aften er der filmfest i Tivoli Hotel, hvor årets 'Robert Prisen' uddeles. Dronning Margrethe er nomineret i to priser - Årets Scenografi og Årets kostumedesigner' for filmen 'Ehrengard - Forførelsens kunst'.

LÆS OGSÅ: Se videoen: Mads Mikkelsen overrasker på den røde løber

Her vandt dronning Margrethe prisen 'Årets Kostumedesigner', men hun var ikke selv til stede for at modtage prisen. I stedet modtog Marcella Dichmannn, der er producent på filmen, prisen.

- De fleste har lært, at vi rejser os for de gravide og de ældre i bussen, det mener jeg ikke er forskelsbehandling - det mener jeg er at tage hensyn. Jeg er oprigtig ked af, at Filmakademiet ikke har ønsket at tage de nødvendige hensyn, så Hendes Majestæt Dronning Margrethe kunne være her i dag og modtage denne flotte anerkendelse for sit arbejde, fortalte Marcella på scenen.

LÆS OGSÅ: Sebastian Bull forelsket

Det tyder derfor på, at dronning Margrethes udeblivelse skyldes, at hun ikke på forhånd kunne få besked om, hvorvidt hun havde vundet.

- Dronningen har ikke på forhånd kunnet få besked om, hvorvidt hun havde vundet. Det er en basic regel, der er ikke nogen, der kan få den besked, om de har fået en pris eller ej, fortæller Jacob Neiiendam, der er formand for Robert Akademiet til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Lise Baastrups store aften: Vært for første gang

Jacob bekræfter, at dronning Margrethe er inviteret i aften ligesom alle andre nominerede er.

- Der er ikke forskel på folk i den sammenhæng. Marcella er da velkommen til at være uenig i vores politik, men det har jeg ingen holdning til. Vi behandler i princippet bare alle lige, og hvis hun er uenig i det, er hun velkommen til at være det, fortæller Jacob og tilføjer:

- Det nemmeste i verden ville være at lave en undtagelse, men hvorfor skulle vi gøre det? Vores holdning er, at vi ikke gør forskel på folk. For akademiet er det vigtigt, at vi værdsætter alle på lige fod. At hun er dronning er selvfølgelig i alle mulige andre sammenhænge vigtigt, men her er hun jo nomineret på linje med alle mulige andre, og derfor bliver hun behandlet som alle mulige andre.

LÆS OGSÅ: Se billederne: De kendte til 'Robert Prisen'

Dronning Margrethes 'Robert' pris, der snart finder vej til Amalienborg
Dronning Margrethes 'Robert' pris, der snart finder vej til Amalienborg