Margrethes rørende ord til Christian

Prins Christian fik varme ord og kærlige råd med på vejen.

Det var uden tvivl en stolt farmor, der talte til sit barnebarns 18 års fødselsdags taffel.

LÆS OGSÅ: Se hele den vilde gæsteliste: Her er dem, som skal fejre Christian

Margrethes varme ord bød på kærlige tanker om den unge fødselar og gode råd fra en erfaren monark.

- Din 18 års fødselsdag er en vigtig dag. Dermed bliver du myndig, ligesom det sker for alle andre unge danske. Men der er alligevel en forskel. Din livsbane er allerede fastlagt, for en dag skal du følge efter din far, som han en dag også vil følge efter mig. Du bliver et led i den lange historiske kæde, som igennem århundrede har bundet vor land sammen, sagde dronningen.

Hun forsikrede også prins Christian om, at hun ved, hvor skræmmende det kan være for en ung mand at stå med, hvad der føles som hele landet på sine skuldre.

- Det kan lyde voldsomt, når man er 18 år ung. Det er en udfordring. Men der også en tryghed i at vide, hvor man skal hen, og i at vide, at andre har stået i den samme situation og gået den samme vej. Altid har vi mærket ansvaret, men aldrig har vi manglen den varme støtte, der er omkring os, sådan som du også har oplevet den fra slotspladsen ved Amalienborg i dag, sagde hun varmt.

LÆS OGSÅ: Sandheden om DR-dokumentaren: Prins Christian havde ikke lyst

Det er også en lovende fremtid Christian går i møde, og som en helt almindelig farmor mindede dronningen sit barnebarn om, at han går en lys tid i møde.

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Prinsesse Isabella på TikTok med MGP-stjerne

- Til sommer bliver du student. Så er din skoletid forbi, men din læretid begynder først her uanset, hvad du giver dig i kast med. Du har gode evner, du er fysisk aktiv, og du er dig dit ansvar bevidst. Du har empati. Det har du altid vist, ikke mindst overfor dine søskende. De gode egenskaber, som du besidder, og den ballast, som du har med hjemmefra, vil følge dig overalt, sagde Margrethe og lykkeønskede Christian:

- Måtte din 18 års fødselsdag blive en god og festlig optakt til mange gode år, mens du udvider din horisont og udvikler alt det, der bor i dig. Det er mine fødselsdagsønsker for dig i dag.

LÆS OGSÅ: Rivalisering på Amalienborg: Frederik og Christian uenige