Giver status på kræftforløb: Er bekymret for svarene

Siden foråret 2021 har skuespiller Esben Dalgaard levet med kræft, og han forsøger hele tiden at være positiv, men det er også svært.

I 2012 blev skuespiller Esben Dalgaard diagnosticeret med modermærkekræft. Kræften blev behandlet, og han mærkede ikke til den i årevis indtil foråret 2021, hvor kræften var vendt tilbage.

Esben lever nu med uhelbredelig kræft, som gennem behandling holdes nede. Han har blandt andet fået immunterapi mod sin kræftsygdom, men stoppede behandlingen i september 2022, da der ved hver behandling er bivirknings-risiko, der potentielt set kan sætte en fuld stopper for fremtidig behandling.

LÆS OGSÅ: Claudia Rex afslører graviditet

Nu giver Esben ny status på sit kræftforløb i et længere opslag på Instagram, hvilket sker efter en tur i en MR-scanner.

- Sandheden er, at jeg er opkast-kvalm af sporingsstoffet, der sprøjtes ind, og bekymret for svarene. Jeg er træt ind i knoglerne af uvished! Selv når svarene er gode, kan de være svære at tackle. For de er “midlertidigt gode”, skriver Esben blandt andet i opslaget.

LÆS OGSÅ: Chok: Derfor sidder Rune Klan i kørestol

Esben kender endnu ikke svarene på dagens scanning.

- Det er stressende og angstprovokerende og alt-opslugende. En bølgedal! På en dag som i dag må jeg muligvis dykke dybt i bølgedalen efter energien og kræfterne og troen på det hele. Men jeg dykker, for jeg ved den ligger dernede! Det har jeg nemlig besluttet, skriver Esben, der gennem hele forløbet har formået at bevare sin positivitet.

- At træffe netop dén beslutning, dén hjerne-beslutning om at tro på det, har været det mest afgørende for mig og os i det her cancer-forløb indtil nu.

LÆS OGSÅ: Blachman indrømmer: Har dårligt selvværd

Se hele Esbens opslag herunder: