Esben Dalgaard smiler trods modgang: Jeg vælger at være positiv

Selvom Esben Dalgaard er ramt af kræft, insisterer han på at forblive positiv.

Julen er hjerternes fest, og al den nærhed og kærlighed, der er i luften, sætter Esben Dalgaard allermest pris på ved højtiden.

– Jul er jo kærlighedens fejring. Jul er der, hvor vi kommer hinanden ekstra meget ved. Vi samles med familien derhjemme, forklarer Esben.

LÆS OGSÅ: Hugo Helmigs søster: Det har været et mareridt

Skuespilleren er dog bevidst om, at julen ikke for alle er nem at komme igennem.

– Julen kan også være ensomhedens fest. Man hører om mange, der sidder og føler sig enormt ensomme i julen, og derfor må vi øve os rigtig meget i at inddrage, så det er den del af julen, der vinder, og ikke ensomheden. Det kan vi tage et ansvar for allesammen, pointerer Esben.

Han vedkender, at der i år er ekstra svære udfordringer i verden som følge af krig og energikrise.

LÆS OGSÅ: ‘Forsidefrue’ sammen med Bendtner

– Jeg er sikker på, at menneskeligheden er ligesom en korkprop, der godt nok bliver dyppet ret kraftigt lige i øjeblikket, men vi skal nok svømme ovenpå. Så længe der er et miljø og en verden, som vi rent faktisk kan svømme op på, så skal det nok gå, lyder det fra Esben, der understreger, at han håber, at vi i højere grad lærer at passe på vores jord.

I julekalenderen om Tinka spiller Esben rollen som nissen Grot. – Jeg elsker Groth. Han er jo et barn i en voksen krop, og det er bare noget af det allersjoveste. (Foto: Per Arnesen)
I julekalenderen om Tinka spiller Esben rollen som nissen Grot. – Jeg elsker Groth. Han er jo et barn i en voksen krop, og det er bare noget af det allersjoveste. (Foto: Per Arnesen)

Syg med smil

Julen er for mange en tid til at gøre status på livet. Det samme gør sig gældende for den 46-årige skuespiller.

Han fik konstateret modermærkekræft i 2012 og blev efterfølgende erklæret kræftfri. Kræften vendte dog tilbage i 2021, og Esben får nu immunterapi, der skal holde den nede. Alligevel insisterer han på at forblive positiv.

LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-vinderen sov i drivhuset i en måned, efter han kom hjem

– Til dels er det en hjernebeslutning, som jeg kan træffe. Jeg mener, at hvis man er i stand til det, så skal man gøre det. Jeg mener, at sender man positiv energi ud i verden, så får man også positiv energi tilbage, forklarer Esben og fortsætter:

– Det er ikke fordi, jeg står på mål for karmapolitiet som sådan, men noget rigtigt er der jo i det. Så længe du giver et smil til omverdenen, så får du også et smil tilbage.

LÆS OGSÅ: Efter Hugos død: Nu dropper de Helmig

I 'Julehjertets hemmelighed' er vi tilbage i midten af 1800-tallet, og Esben spiller rollen som faren Erik, mens Lise Baastrup spiller rollen som husets oldfrue, Miriam. (Foto: DR)
I 'Julehjertets hemmelighed' er vi tilbage i midten af 1800-tallet, og Esben spiller rollen som faren Erik, mens Lise Baastrup spiller rollen som husets oldfrue, Miriam. (Foto: DR)

Populær i skolen

Privat er Esben Dalgaard gift med Charlotte Dalgaard Larsen. Sammen har parret Alberte på ti år, mens Esben også har datteren Olivia på 17 fra et tidligere forhold.

LÆS OGSÅ: Diamantfamilien i stort skænderi: Du er et problembarn

– Jeg er enormt meget i kontakt med mine barnlige sider, og det nyder jeg meget. Det skal man være. Nu har jeg selv to børn. Vi fjoller, leger, pjatter og er idiotiske, slår han fast. Af samme grund har han elsket at få lov at spille med i både TV 2's 'Tinka og Sjælens spejl' og DR's 'Julehjertets hemmelighed' i år.

LÆS OGSÅ: Micki Cheng bliver vært på helt nyt tv-program

– Når jeg afleverer mine børn i skolen, kan jeg næsten ikke få lov at være i fred. Men det sjove er så også, at 7. januar er ungerne videre og har fuldstændig glemt det, siger han med et grin