Esben Dalgaard stopper sin kræftbehandling

Esben Dalgaard Andersen har i samråd med lægerne besluttet at stoppe sin terapi-behandling mod kræft.

For blot to dage siden fik Esben Dalgaard immunterapi mod sin kræftsygdom. Immunterapi-behandlingen skal få kroppens eget immunforsvar til at bekæmpe kræftcellerne. Samme dag fyldte datteren ti år, og det var på mange måder en bevægende dag, hvor Esben i samråd med lægerne besluttede, hvornår sidste behandling skulle være.

Skuespilleren opdagede i sommeren 2021, at han havde to hævede lymfeknuder i sin lyske, og kort efter fik han konstateret modermærkekræft med spredning via blodet til ryg, mave, hals og leveren

- Jeg havde en samtale med lægen i dag og har tre behandlinger tilbage, før vi holder en pause. Det virker umiddelbart enormt angstprovokerende, men det er sådan, det er, skriver Esben i et længere opslag på Instagram.

LÆS OGSÅ: RØRENDE BILLEDER: Dronningen ved dronning Elizabeths kiste

Der ligger mange overvejelser i at stoppe behandlingen.

- Både fordi kroppen ikke får noget ud af ‘for meget terapi’, men også fordi, der ved hver behandling er bivirknings-risiko, der potentielt set kan sætte en fuld stopper for fremtidig behandling. Derfor er det hele tiden en afvejelse af det aktuelle sygdomsbillede, og de følger, der kan opstå af behandlingen. Og da sygdomsbilledet hos mig lige nu er lille, giver man kroppen en pause, og holder naturligvis løbende øje med udviklingen, forklarer Esben.

LÆS OGSÅ: 'Robinson'-deltager frier til kæresten på tv

Selvom Esben kalder beslutningen angstprovokerende, så tager han det med oprejst pande, som han har gjort gennem hele forløbet.

- Med udsigten til en pause virker dagens dråber kun endnu mere kærkomne. Som uhelbredeligt syg er der sgu ingen lige vej at følge. Men omvendt? Hvem har sådan én?, skriver Esben, der er lykkelig over at have en sund familie og raske børn.

LÆS OGSÅ: 'Kærlighed hvor kragerne vender'-stjerne afslører vildt vægttab

 
Vis dette opslag på Instagram
 

Et opslag delt af Esben Dalgaard (@esbenda007)