Familien klagede over medie efter Hugo Helmigs død

Thomas Helmig og René Toft Simonsen har ikke fået medhold i deres klage over Rasmus Paludans medie.

Da den 24-årige sanger Hugo Helmig døde den 23. november, valgte alle danske medier på nær ét at vente med at fortælle om dødsfaldet, til familien selv delte nyheden. Det gjorde familien på de sociale medier fredag den 2. december.

Rasmus Paludan (Foto: Atila Altuntas/Anadolu Agency via Getty Images)
Rasmus Paludan (Foto: Atila Altuntas/Anadolu Agency via Getty Images)

LÆS OGSÅ: Thomas Helmig var hos Hugo, da han døde

Den omstridte politiker Rasmus Paludans medie Frihedens Stemme valgte dog allerede den 27. november at skrive, at sangeren var død, ligesom Paludan delte nyheden på sin Instagram-profil. Den handling fik familien til at klage til pressenævnet, og nu er der faldet afgørelse i sagen.

LÆS OGSÅ: Lise Vandborg kommer med stor afsløring

- Nævnet fandt, at oplysningen om dødsfaldet som udgangspunkt hører under privatlivets fred, men fandt efter en samlet vurdering ikke grundlag for at udtale kritik. Nævnet lagde blandt andet vægt på, at afdøde var en offentlig kendt musiker, at oplysningen om dødsfaldet stammede fra en offentlig myndighed og var faktisk korrekt, at videregivelse af denne oplysning i sammenhængen ikke kunne anses for krænkende, og at artiklen blev offentliggjort fire dage efter dødsfaldet, skriver pressenævnet i et resumé af afgørelsen.

LÆS OGSÅ: Hugo Helmigs søster: Det har været et mareridt

Hele sagen og afgørelsen kan læses HER.

Pressenævnet skriver i afgørelsen, at mediet kunne have udvist et større hensyn ved at have gjort familien opmærksom på, at de ville bringe historien. Det gjorde de dog ikke. Derudover ligger pressenævnet vægt på, at omtalen ikke var stødende overfor de efterladte.

Paludan: Vi skulle have gjort det efter 24 timer

Da det kom frem, at der var blevet klaget til pressenævnet over Rasmus Paludan og Frihedens Stemme, understregede Rasus Paludan, at han stod ved beslutningen om at bringe historien.

LÆS OGSÅ: Hugo Helmigs hårde år: Kæmpede med selvværdet

- Vi ventede fire dage, hvilket er helt ekstremt længe. Og det var en fejl. 24 timer havde været alt rigeligt, fastslog Rasmus Paludan dengang overfor Journalisten.dk.

Se Rasmus Paludans offentliggørelse af Hugo Helmigs død herunder: