Krænkede han Helmig?

Ét medie valgte at bringe nyheden om dødsfalet, inden familien selv annoncerede det.

Da den 24-årige sanger Hugo Helmig døde den 23. november, valgte alle danske medier på nær ét at vente med at fortælle om dødsfaldet, til familien selv delte nyheden. Det gjorde familien på de sociale medier fredag den 2. december.

LÆS OGSÅ: Thomas Helmig var hos Hugo, da han døde 

Den omstridte politiker Rasmus Paludans medie Frihedens Stemme valgte dog allerede den 27. november at skrive, at sangeren var død, ligesom Paludan delte nyheden på sin Instagram-profil. Den handling kan nu få konsekvenser for Paludan.

LÆS OGSÅ: Hugo Helmigs søster: Det har været et mareridt

Ifølge fagbladet Journalisten er der en klageberettiget person, som har klaget til Pressenævnet over manglende forelæggelse og krænkelse af privatlivets fred på baggrund af artiklen.

I vejledningen for god presseskik lyder det, at det er i strid med god presseskik at skrive om ting, der krænker privatlivets fred medmindre en klar almen interesse kræver eller begrunder offentlig omtale, og i så fald bør omtalen være så skånsom som mulig.

LÆS OGSÅ: Hugo Helmigs hårde år: Kæmpede med selvværdet

Paludan: Vi ventede ekstremt længe

De rammer mener Rasmus Paludan dog selv, at han holder sig indenfor. Overfor Journalisten fortæller han, at han ser frem til afgørelsen i Pressenævnet, og han forventer ikke at få kritik.

- Vi ventede fire dage, hvilket er helt ekstremt længe. Og det var en fejl. 24 timer havde været alt rigeligt, fastslår Rasmus Paludan overfor Journalisten.dk.

LÆS OGSÅ: Hugo Helmig ude af sit misbrug: Reddet af kæresten

Rasmus Paludan havde tilegnet sig oplysningerne om Hugo Helmigs død ved at slå op i CPR-registret, som er offentligt tilgængeligt.

I offentliggørelsen af Hugo Helmigs død forlød det blandt andet fra Rasmus Paludan, at Hugo Helmig ligesom ham selv oplevede de nådesløse konsekvenser af at være i offentlighedens søgelys.

Se videoen, som Rasmus Paludan lagde på Instagram herunder:

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Rasmus Paludan (@lawlordofdenmark)