Hugo Helmig fundet død

Renée Toft Simonsen og Thomas Helmigs søn blev blot 24 år.

Efter lang tids sygdom blev Hugo Helmig natten til onsdag i sidste uge fundet død i sin lejlighed på Østerbro.

Han blev blot 24 år.

- På dit alt for korte livs sidste aften sad vi to sammen i sofaen i din lejlighed. Vi spiste og så “Notting Hill”, og vi snakkede, og vi snakkede. Du var så fuld af håb, drømme og planer for fremtiden. Jeg var hos dig hele natten, og mens du sov, gav dit lille hjerte op, skriver Hugos far, Thomas Helmig, på Instagram.

- Men en engel fra himmelen viste sig for ham og styrkede ham, skriver Hugos mor, Renée Toft Simonsen, kort på sin Instagram.

Ifølge HER&NU's oplysninger har bisættelsen fundet sted.

 
Vis dette opslag på Instagram
 

Et opslag delt af Thomas Helmig (@tomhelmig)

Inden sin død talte Hugo Helmig åbent om den invaliderende angst, der havde fulgt ham siden han som teenager begyndte et kokainmisbrug, og som de sidste år betød, at han måtte sætte sin succesfulde musikkarriere på pause.

– Jeg var ung, da jeg begyndte at prøve ting af. Jeg røg hash første gang som 12-årig. Og var nok 16, da jeg prøvede kokain. Det eskalerede, da jeg begyndte at få succes og mærkede det pres, der følger med. Pludselig tog jeg det dagligt. Jeg blev paranoid og fik angst og var ked af det. Det er noget, der kommer til at præge mig resten af mit liv, forklarede han i et interview med i Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Midt i sorgen: Dennis Knudsen åbner op

Siden Hugo Helmig for tre uger siden fortalte om et selvmordsforsøg, som blev afværget, fordi han tog kontakt til sin mor, der ringede 112.

Kort inden sin død delte han noget af en ny sang på Instagram.

- En lille forsmag på hvad 2023 måske kunne bringe. Jeg har spillet musik, siden jeg kunne gå, skrevet siden jeg kunne skrive, komponeret siden jeg mødte en af mine bedste venner, Emil Falk, som har lært og hjulpet mig med at udtrykke hvad der nu end måtte være inde i mit skrøbelige hjerte. Jeg har slet ikke mistet alle dem jeg elsker, men for en kort stund følte jeg, at jeg havde, skrev han og fortsatte:

- Sandheden er, at jeg nok bare havde mistet mig selv. Denne her sang går ud til en helt speciel pige, som jeg mistede. Heldigvis er vi stadig bedste venner i dag uden at snakke sammen. Og hun ved præcis, hvem hun er. Håber I vil give den et lyt, hvem ved... Måske hører I den i jeres radio en dag? Man kan kun håbe, skrev han til sine følgere med en kærlig hilsen, der blev en af hans sidste.

 
Vis dette opslag på Instagram
 

Et opslag delt af H U G O (@hugohelmig)

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen.

Ring til Livslinien på 70 201 201.

Livslinien har åbent året rundt fra 11-05.