Efter svær periode: Maria Mainz dropper barsel

Maria Mainz har besluttet sig for at give al sin barsel videre til manden.

Maria Mainz fra TV 2-serien 'Årgang 20' blev mor for anden gang den 1. februar 2023. Hun er derfor kun lige startet på sin anden babyboble, men nu giver hun sin barsel videre til manden Daniel.

LÆS OGSÅ: Fie Laursens hemmelighed: Jeg tror, jeg er den første kvinde i Danmark, der har opnået det

- Daniel blev færdig som tømrer slut sidste måned, og meningen var jo, at han skulle ud og arbejde bagefter - men vi har simpelthen besluttet, at Daniel tager barsel på ubestemt tid. Jeg har overført min barsel til ham, og hvis drømmejobbet dukker op, så tager vi den derfra, skriver Maria på Instagram.

LÆS OGSÅ: Melissa Nielsen arbejder på forholdet: Flytter hver til sit

Til HER&NU uddyber Maria beslutningen.

- Louie har haft en svær periode, og Daniel vidste ikke helt, hvad han ville i forhold til arbejde, så da vi fandt ud af, at barsel kunne være en mulighed, så gav det hele bare mening, fortæller Maria.

LÆS OGSÅ: Cecilie Haugaard melder alt klar: Kom ud lillesøster

Maria fortsætter sit arbejde

Maria arbejder som influencer via sin Instagram, så parret kommer til at have en del tid hjemme sammen.

- Jeg har valgt ikke at holde barsel, da jeg jo arbejder med instagram, så det fortsætter jeg bare med, fortæller Maria.

LÆS OGSÅ: ‘Sommerdahl’ er tilbage: Her er datoen

Det er dog ikke sikkert, Daniel bruger hele barslen.

- Altså er det ikke ni måneder, man samlet har? Jeg kan ikke helt huske det, men han har hele barslen, men den kan jo også gemmes, så vi ved ikke, om han tager den hele nu, forklarer Maria.

Ifølge de nye barselsregler har moren 4 ugers barsel inden fødslen, og så har hver forælder 11 ugers øremærket barsel, som ikke kan deles. Derudover er der 26 ugers barsel, som kan deles mellem forældrene. Daniel kan altså holde op til 37 ugers barsel, hvis han ikke finder drømmejobbet i mellemtiden.