'Den som dræber'-stjernen nyder alvorlige roller: Jeg er dybt taknemmelig

Peter Mygind har både spillede alvorlige og sjove roller, og han er taknemmelig for, at han ikke altid ender med at spille den samme type.

Når politichefen Jens Møller Thomsen træder ind i efterforskningslokalet i 'Den som dræber – Fanget i mørket', så hviler der en alvor og helt naturlig autoritet over ham takket være Peter Mygind. Og Peter er glad for, at folkene bag kunne se ham i den rolle.

LÆS OGSÅ: ‘Den som dræber’-stjernens uhyggelige indblik: Der sker syge ting

Artiklen fortsætter under videoen, hvor en 'Big Brother'-deltager gennemgår seriemorder-testen.

LÆS OGSÅ: Folkene bag forklarer: Derfor slutter ‘Badehotellet’ sådan

– Jeg er dybt taknemmelig over at få lov at lave så forskellige genrer. Jeg indspillede rollen som psykolog i 'Badehotellet' samtidig med 'Den som dræber'. Jeg har kollegaer, som gang på gang havner i den samme type rolle, og det er dødirriterende, fortæller Peter Mygind, 55, over en kop te i familiens hyggelige køkken.

– Jeg tror, at jeg fik rollen som Jens, fordi jeg lige havde haft en lille alvorlig rolle i 'Så længe jeg lever' som en pladeproducer, der tror på John Mogensen og giver ham chancen. Det var også Miso-film, som lavede 'Så længe jeg lever', og da de så det, så tror jeg, de tænkte: ”Gud, han kan jo godt spille alvorlig”, siger Peter Mygind og fortsætter:

– Jeg var lige så heldig, da Ole Christian Madsen castede mig til at spille politiadvokaten Aksel Winther i 'Flammen og Citronen', som var hovedårsagen til, at jeg kom med i 'Borgen', som den kyniske chefredaktør Laugesen. Det der med, at man lige pludselig får en chance, og folk tænker: ”Fedt. Kan man være så stort et svin og så faktisk være ret sympatisk som smilende Score Kaj?”. Det er superdejligt for mig, for jeg kan godt lide begge sider. Jeg ville blive træt af, hvis jeg kun lavede enten alvorlige eller sjove roller.

LÆS OGSÅ: HOT NEWS: Dansk realityhunk skal være far igen

Udlandet kalder

I en del år har Peter Mygind også optrådt på rollelisten i udlandet.

– 'Borgen' har gjort, at udenlandske produktioner ved, hvem jeg er. Forrige år stod jeg i en elevator under Berlin Filmfestival med en mand i jakkesæt, som sagde: ”Hey, du er da ham fyren fra 'Borgen'. Jeg er vild med dit spil”. Han fortalte, at han arbejdede hos Paramount Pictures, og da jeg spurgte, hvad han lavede, sagde han: ”I’m the boss”. Det var sjovt, fortæller Peter Mygind, mens han laver stemmer og gestikulerer for at spille samtalen.

– Jeg har faktisk lige færdiggjort en stor film i England. Emma Thompson har skrevet en feel-good-film, 'Last Christmas', bygget på Whams hit. Efter 'Borgen' bliver jeg tilbudt en masse castings og havner pludselig i London. Det er supersjovt.

'Den som dræber - Fanget i mørket' kan ses på Viaplay.

LÆS OGSÅ: Landmand-Troels åbner op: Derfor er jeg med i ‘Ex on the Beach’