De kendte reagerer på Søren Papes død: Jeg er så ulykkelig

Det er væltet ind med reaktioner oven på gårsdagens sørgelige nyhed. Få et overblik her.

I går sagde verden farvel til Søren Pape Poulsen, efter han fredag blev ramt af en blødning i hjernen og døde lørdag i en alder af 52 år.

LÆS OGSÅ: Rikke Gøransson nyder graviditeten: Den søde ventetid

Politikeren har tydeligvis sat sit præg på både danskerne og dansk politik, og han har haft en særlig plads i hjertet hos en række danske kendisser, der nu både sørger over og hylder deres ven og kollega.

Herunder får du et overblik over deres reaktioner oven på gårsdagens triste nyhed.

LÆS OGSÅ: Efter lang tavshed: Nu er Casanova tilbage

Inger Støjberg

Inger Støjberg var blandt dem, der var særligt tætte med Søren Pape, og deres stærke venskab var både på det personlige og professionelle plan.

Det sås blandt andet, da HER&NU i december sidste år var på besøg i Søren Papes lejlighed i Viborg, hvor han og Inger julehyggede sammen. Se videoen øverst i artiklen.

- Vi har haft så mange gode oplevelser sammen, og der var intet, hverken personligt eller arbejdsmæssigt, som vi ikke kunne tale om, skriver en ulykkelig Inger i et opslag på Facebook.


LÆS OGSÅ: Tobias og Patricia har købt kendisvilla

Silas Holst

'Vild med dans'-stjernen udgav i 2022 en bog om had og mobning på sociale medier, og her medvirkede blandt andre Søren Pape, der sammen med en række andre kendisser bidrog med råd og fortællinger.

- Hvil i fred kære Søren! Tak for alle snakkene og kaffen. Det var en fornøjelse hver gang, skriver han i et opslag på Instagram.


LÆS OGSÅ: IKKE SET PÅ TV: Oh Land forsøgte at stoppe Nicolaj

Rosa Kildahl

Rosa Kildahl har delt et billede, hvor hun står sammen med en storsmilende Søren Pape. Billedet blev taget, da 'Bagedyst'-stjernen stod i spidsen for et arrangement på Seniorfolkemødet på Sønæs i 2023, hvor Søren Pape blandt andre deltog.

- Vi havde endnu en aftale … men den bliver desværre aldrig til noget. Min største medfølelse med familien og kondolerer, skriver hun i Instagram-opslaget.


LÆS OGSÅ: Julie Zangenbergs store beslutning: Skal have fjernet brysterne

Mia Wagner

Den tidligere 'Løvens hule'-stjerne havde kun et kort ophold på Christiansborg, da hun en uge efter at være blevet ligestillings- og digitaliseringsminister blev sygemeldt, hvorefter hun trak sig helt. Alligevel sender iværksætteren tanker afsted til formanden for Det Konservative Folkeparti

- Med kærlighed og respekt og midtjysk mildhed, skriver hun i et opslag på Instagram.


LÆS OGSÅ: DR afslører: 'Løvens Hule Junior' på vej

Helle Thorning-Schmidt

Den tidligere statsminister er næsten tom for ord efter den sørgelige nyhed, men i et kortfattet opslag på sin Instagram sender hun tanker og kondolencer afsted til Søren Papes nærmeste.

- Så mange gode stunder farer gennem hovedet. Altid en nærhed, altid et smil. Søren vil blive dybt savnet af alle kolleger og samarbejdspartnere. Æret være dit minde, skriver hun om sin tidligere kollega.


LÆS OGSÅ: Se billederne: Sara Maria Franch-Mærkedahl har brækket næsen

Mette Frederiksen

Danmarks nuværende statsminister har været kollega med Søren Pape i mange år, og hun sender sine tanker til både Sørens familie og til hele Det Konservative Folkeparti.

- Udover at have samarbejdet om meget politisk, vil jeg huske Søren som samvittighedsfuld, ordentlig og lattermild, skriver hun blandt andet i et opslag på Instagram.


LÆS OGSÅ: Efter vild debut: Tilbage på det store lærred

Lars Løkke Rasmussen

Lars Løkke Rasmussen har kendt Søren Pape siden 2014, da han blev formand for De Konservative, og deres samarbejde var tættest, da Pape var justitsminister i Lars Løkkes tredje regering.

Søren Papes tidlige død får Lars Løkke til i et opslag på Instagram både at dele rørende og gode mindeord om den nu afdøde kollega, men det får ham også til at reflektere over det hårde politiske miljø.

LÆS OGSÅ: Kongen viste sin støtte: Stille stund

Han henviser til dengang, hvor Søren Pape meldte sig som statsministerkandidat op til folketingsvalget i 2022, hvorefter der fulgte en turbulent tid for ham som formand og for partiet, resulterende i at begges popularitet styrtdykkede.

- Mit hjerte blødte med Søren, da jeg - nu fra sidelinjen - iagttog den behandling, han senere blev udsat for i perioden op til det seneste folketingsvalg. Og jeg har en kæmpe respekt for, at han ikke kastede handsken i ringen, men holdt ved. Et blødt mennesker og en hård fighter inkarneret i en person, skriver han og fortsætter:

- Og nu er han her pludselig ikke mere. Ubegribeligt - og jeg kan ikke befri mig for tanken om, at det er resultatet af et sammenstød mellem et for hårdt politisk miljø og en kærlig sjæl.