Christian Kjær taler ud: Hun hader mig 'from the bottom of her heart'

Midt i arvestriden taler milliardæren ud i et stort interview med HER&NU.

De seneste år har ikke været lette for Christian Kjær, og intet tyder på, at de næste bliver nemmere.

Den snart 81–årige milliardær er hårdt ramt af Parkinsons Sygdom, og nu er han havnet i et juridisk slagsmål med sin ældste søn, Philip, 56.

LÆS OGSÅ: Erik Brandts brændende ønske: Bad om hjælp til at dø

Det lader han sig dog ikke mærke af, da han sammen med hustruen, Susan, 53, tager imod HER&NU i det gamle skovløberhus dybt inde i Skærbæk Plantage, som er stridens kerne.

Den stråtækte idyl, der ironisk nok har navnet ”Lykkens Prøve”, er omgivet af deres egen 1.800 hektar store skov.

Christian Kjær i den gamle skovløbergård i Skærbæk Plantage.
Christian Kjær i den gamle skovløbergård i Skærbæk Plantage.

Ifølge stævningen, der blev indgivet, kort efter dokumentaren ”Christian Kjærs sidste vilje” blev sendt på TV 2, påstår Philip Kjær, at han har fået et ”livsløfte” om at overtage Skærbæk Plantage, når han fyldte 50.

I udsendelsen sagde Christian Kjær, at hans yngste søn, Alexander, der snart fylder 12 år, skal arve den, mens den næstyngste, Christopher på 26, skal have besiddelserne på Venø.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Gigi Fredie-Pedersen viser datteren frem

– Han har stævnet mig. Han mener, jeg har givet ham det her. Og det har jeg ikke. Jeg har aldrig lovet ham, at han skulle have det, siger Kjær, der stiller sig helt uforstående over for Philips påstand og ikke mindst det dokument, der skulle bekræfte det.

– Jeg har gemt alt, hvad jeg har skrevet. Men det dokument har jeg ikke. Og det er heller ikke skrevet under af mig. Det er mærkeligt.

Skærbæk Plantage med den gamle skovløbergård "Lykkens Prøve".
Skærbæk Plantage med den gamle skovløbergård "Lykkens Prøve".

Efter møder med sine advokater er Kjær ikke specielt bekymret over udsigten til at skulle i retten.

– Jeg tænker, han har ikke en chance. Jeg tror ikke, jeg taber, men man kan jo aldrig vide.

Nu har han dog overdraget plantagen til sin hustru for at sikre sig, at den går videre til Alexander, når han er moden og voksen nok til sådan et ansvar.

LÆS OGSÅ: Mai Manniche om mediestormene: Vælger sine kampe

Efter ”Christian Kjærs sidste vilje” er det blevet udlagt, som at han har gjort både Philip og datteren Michala arveløse.

Det er dog ikke korrekt.

– De har fået deres arv. Han (Philip Kjær, red.) har fået 50 millioner plus en ejendom og biler. Og der er tvangsarv. Det er noget med to millioner til hver. Selvfølgelig skal man ikke kunne gøre sine børn arveløse, siger Kjær, der efter interviewet har sendt HER&NU en e-mail med en yderligere kommentar til det, Philip Kjær allerede har fået.

LÆS OGSÅ: 'Badehotellets' strikse regel: Blev en gave

Philip Kjær.
Philip Kjær.

– Han har modtaget den gård i Nordsjælland, hvor han bor, med flere hektar, jagtarealer, privat sø, tennisbane og pool. I forbindelse med salget af Sandbjerggaard har han modtaget yderligere jagtarealer. Udover det har han også overtaget en lejlighed på Strandvejen til flere millioner. Til trods for alt dette vælger han at stævne sin gamle far, skriver Christian, der under interviewet ikke lægger skjul på, at han føler sig svigtet af sine ældste børn.

LÆS OGSÅ: Johnny Madsen i smertehelvede: Kæresten ringede 112

Ikke mindst fordi han aldrig har fået lov at få en relation til sine tre børnebørn og to oldebørn.

Han har ikke set dem i årevis, og selv om det ældste barnebarn snart fylder 32, har han aldrig fejret jul med dem.

– Jeg har set mit ene oldebarn en enkelt gang, fortæller han bedrøvet.

Christian Kjær og hustruen, Susan.
Christian Kjær og hustruen, Susan.

Under hele interviewet er hustruen Susan ved hans side, og det skærer også i hendes hjerte, at kontakten med hans familie er så dårlig.

LÆS OGSÅ: Mikkel Hansen lægger 20,8 mio: Køber Skollers hus

– Janni (Spies, red.) har altid behandlet mig pænt og med respekt. Og Michala har på intet tidspunkt skabt nogen problemer. Hun har taget en beslutning (om ikke at se os, red.) som jeg ikke er enig i og er ked af, men vi respekterer hendes valg, fortæller hun.

Parret stod senest ansigt til ansigt med Philip og hans kone, Esther, ved bisættelsen af grev Ditlev Helge Knuth–Winterfeldt for halvandet år siden.

LÆS OGSÅ: Efter 25 år: Udskældt DR-serie vender tilbage

– Han hilste ikke på mig, fortæller Christian bedrøvet om mødet med sin ældste søn.

– Esther har sagt, at hun hader mig ”from the bottom of her heart”. Jeg har prøvet at være sød ved hende, men hende kan man ikke vinde.

Ifølge Kjær var det også Philip og Esther, der kort efter fødslen af Alexander foreslog den DNA–test, der blev omtalt i tv–dokumentaren.

Philip Kjær med hustruen Esther.
Philip Kjær med hustruen Esther.

Her blev Christians faderskab til Alexander fastslået.

– Det er 99,9 procent sikkert. Det er vel den sikkerhed, der kan være. Jeg ved ikke om det kan være 100 procent.

Philip og Esther Kjær har ikke reageret på HER&NU’s henvendelser.

På trods af alle problemerne virker Christian Kjær på ingen måde nedslået. Han glæder sig hver dag over at være vendt hjem til Danmark igen efter flere års selvvalgt exil i Schweiz.

LÆS OGSÅ: Taknemmelige Niels Ellegaard: Rørt over støtten

– Det er dejligt. Jeg har også fået mit jagttegn tilbage, fortæller han begejstret. Efter at have været igennem forskellige typer medicin for sin Parkinson, får han nu en, som virker.

Han må dog indimellem lige lægge sig for at samle kræfter, men med Susan ved sin side føler han, at han kan klare alt.

– Gudskelov er Susan læge. Hun har set alt lige fra begyndelsen. Hun har vidst det. Hun er det mest pragtfulde menneske, man kan tænke sig. Tænk at have en kone, som gider passe en, ler han og kommer med et lille svirp til sine to tidligere hustruer:

– Nummer tre er bedst. Men man skal være gift med dem for at vide det.