Taknemmelige Niels Ellegaard: Rørt over støtten

Skuespilleren oplever dog også, at nogen har misforstået budskabet.

Siden Niels Ellegaard for et par uger siden fortalte om sin store sorg over at hustruen, Lise, for fire år måtte flytte på plejecenter, er støtten strømmet ind til skuespillerparret.

Lise Stegger fik for 18 år siden konstateret primær progressiv sclerose, og til sidst var sygdommen på et stadie, hvor hun havde brug for mere hjælp, end han kunne klare alene.

LÆS OGSÅ: Nu sker det: Her vender 'Bachelorette' tilbage

- Jeg har fået rigtigt mange positive tilkendegivelser på mit interview med Scleroseforeningens blad. Mit ærinde var at vise, at vi alle sammen er pårørende. Vi går alle sammen og passer på nogen. Og den opgave kan nogle gange være større eller mindre, men det er vigtigt at der også er fokus på det, så ingen føler sig alene, fortæller Niels Ellegaard, der også tålmodigt har svaret de mindre pæne henvendelser:

- Der har været ganske få negative. En skrev til mig for at spørge, hvad jeg dog brokkede mig over fordi det ikke er mig, der er syg. Jeg skrev tilbage til vedkommende og foreslog at han læste interviewet igen. Jeg brokker mig slet ikke. Tværtimod. Jeg er meget lykkelig over min kone og hendes måde at håndtere det på. Jeg er udmærket klar over, at det er dem, der er syge, som det er hårdest for. Hvis man da overhovedet kan sammenligne det med noget.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 0'-Rachel i chok: Måtte hjælpe med evakuering

Artiklen fortsætter under billedet.

Niels Ellegaard og hustruen Lise Stegger.
Niels Ellegaard og hustruen Lise Stegger.

I de allerværste år op til Lises flytning spillede han i sommerperioderne Cirkusrevyen sammen med Ulf Pilgaard, der i 2016 mistede sin hustru, Gitte, som led af hjernesygdommen Huntingtons. Det gav dem en særlig forståelse for hinandens situation.

- Ulf og jeg er begge to meget private mennesker, så vi har aldrig talt åbent om det på den måde. Men vi har en særlig tone mellem os, fordi vi begge har en viden om nogle ting, forklarer Ellegaard.

Lises plejecenter ligger så tæt på deres lejlighed på Frederiksberg, at han kan stikke derover uden paraply, hvis det regner. Og han besøger hende gerne to-tre gange hver dag.

Hun glæder sig også allerede til at komme og se ham spille årets Cirkusrevy i det store telt på Bakken.

LÆS OGSÅ: Christiane afslører: Det ødelagde graviditeten

- Hun har det sådan set udmærket i forhold til, at hun er stærkt angrebet af sclerose. Hun er et godt sted, men det, der er det vigtigste, er, at Lise har en livsindstilling, der er meget positiv. Det lærer jeg af dagligt. Det er ikke en falsk glæde. Hun insisterer på at finde glæden i det liv man har, forklarer Ellegaard og tilføjer:

- Som en af mine kammerater sagde, så gælder det ikke om, hvilke kort man har på hånden, men hvordan man spiller dem.