'Badehotellets' strikse regel: Blev en gave

- I starten kunne man godt føle, at det var lidt hæmmende, men så blev det med tiden en gave, fortæller Peter Hesse Overgaard om en særlig regel under optagelserne til 'Badehotellet'.

I den sidste sæson af 'Badehotellet' tager Peter Hesse Overgaard igen seerne med tilbage til en svunden tid i rollen som Hr. Aurland.

LÆS OGSÅ: Ny stuepige afslører tv-snyd i 'Badehotellet'

Den 69-årige skuespiller afslører, at optagelserne til TV 2-hittet har været underlagt en streng regel om at følge manuskriptet fuldstændig ordret, hvilket har været en udfordring, men også en gave på samme tid.

– Man kunne slet ikke improvisere indimellem, som man jo ellers ofte gør. I starten kunne man godt føle, at det var lidt hæmmende, men så blev det med tiden en gave; at man ordret vidste, hvad det var, man skulle få til at leve, reflekterer Overgaard.

LÆS OGSÅ: Lars Ranthe om grosserer Madsen: - Han har givet mig selvtillid

Artiklen fortsætter under billedet...

– Jeg ligner jo nok Hr. Aurland lidt, for jeg har selv en stor historisk interesse. Jeg har da også under optagelserne læst meget om anden verdenskrig for ligesom at være på forkant med, hvad der præcis skete.
– Jeg ligner jo nok Hr. Aurland lidt, for jeg har selv en stor historisk interesse. Jeg har da også under optagelserne læst meget om anden verdenskrig for ligesom at være på forkant med, hvad der præcis skete.

Han fortæller samtidig, at hvis der skulle ændres på en replik, så skulle ændringen godkendes af forfatterne bag tv-serien, Stig Thorsboe og Hanna Lundblad.

– Jeg har selv haft episoder undervejs, hvor jeg gerne ville have rettet på en eller anden replik. Så har vi ringet til forfatterne, og så har Stig siddet klar ved telefonen under optagelserne og kunne sige ja eller nej til forslaget.

Efterhånden som serien også er blevet et fænomen udenfor Danmarks grænser, har Overgaard oplevet den udbredte kærlighed til det danske badehotel på sine rejser rundt i verden.

– Jeg har rejst en del i udlandet og er ved flere lejligheder blevet genkendt som Hr. Aurland. Jeg har blandt andet talt med en tysk familie, der skulle flytte til København, og de fortalte, at deres børn sad og så 'Badehotellet' for at lære dansk, fordi talen i serien er så tydelig.

LÆS OGSÅ: 'Badehotellet' hitter i udlandet: Hr. Aurland genkendt på Cuba

Se også video-interviewet med Peter Hesse Overgaard øverst i artiklen. 10. og sidste sæson af 'Badehotellet' kan ses søndage kl. 20.00 på TV 2 eller på TV 2 Play lige HER.