'Badehotellet' hitter i udlandet: Hr. Aurland genkendt på Cuba

Den 69-årige skuespiller, Peter Hesse Overgaard, afslører flere sjove episoder, hvor han er blevet genkendt af folk fra andre lande.

Det er ikke kun i Danmark, at folk er vilde med Andersens Badehotel. TV 2-serien hitter i den grad også hos vores nabolande, Norge, Sverige og Tyskland.

Det kan skuespilleren Peter Hesse Overgaard skrive under på.

- Jeg har rejst en del til udlandet, mens jeg har lavet 'Badehotellet', og jeg har flere gange oplevet, at folk har genkendt mig, fortæller den 69-årige skuespiller til HER&NU og fortsætter:

- Jeg var blandt andet på Cuba, og da jeg en af dagene satte mig ned en cafe og fik en kop kaffe, sad der et helt hold af svenskere, der sagde 'Jamen gud det er jo hr. Aurland fra 'Badehotellet'. Jeg har også været på safari i Sydafrika, hvor et par fra Norge genkendte mig.

LÆS OGSÅ: Fie taler ud om uvenskab til Boris: Det er et svigt

Udover svenskere og nordmænd er der også tyskere, som har genkendt og henvendt sig til Peter Hesse Overgaard.

- Der var en tysk familie, som lige var flyttet til København, som henvendte sig til mig. Deres børn skulle til at lære dansk, og de fortalte, at børnene så 'Badehotellet', fordi karakterne i serien taler så tydeligt, at det er en god måde at lære dansk, fortæller Peter.

TV 2-monsterhittet er også blevet solgt til USA, Canada, Estland, Spanien, Italien, Grækenland, Finland og England. I flere lande bliver serien kaldt ’Seaside Hotel’, og i Spanien og Italien er skuespillernes danske dialog blev dubbet til spansk og italiensk tale.

LÆS OGSÅ: Maria Mainz i trafikuheld