Fik klemt brysterne i 'Badehotellet': Grænseoverskridende

De kvindelige skuespillere blev sat en smule på prøve, da de i de første sæsoner af 'Badehotellet' skulle leve op til 1920'ernes kropsideal.

Første sæson af 'Badehotellet' foregår i 1928. Dengang var kvindeidealet en fladbrystet smalhoftet drengepige, og derfor var chefkostumier Margrethe Rasmussen nødt til at hjælpe de kvindelige skuespillere af med deres runde former.

Det afslører hun i Go' morgen Danmark på TV 2.

- Serien starter i 1928. Det var dengang, der var liv og glade dage. Man var kommet godt igennem første verdenskrig, og der var en frigjorthed. Kvinderne var ligesom drengepiger. De var fladbrystede. Man klemte brysterne flade, så det gjorde jeg også på skuespillerne, fortæller hun og fortsætter:

- Det kan godt være lidt grænseoverskridende for kvinder at få klemt brysterne så flade som muligt, men skuespillerne vænnede sig til det lidt efter lidt.

Det fladbrystede kropsideal kom efter de foregående krigsår, hvor kvinderne havde arbejdet som mænd og gerne ligne dem og frigøre sig. Kropsidealet ændrede sig dog i 1929, da børskrakket kom, og skuespillerne skulle derfor kun være fladbrystede i de første to sæsoner.

-Da børskrakket kom, gjorde det noget ved tøjet. Nedgangstider er tit opgangstider for tøjet, forklarer Margrethe Rasmussen i Go' morgen Danmark.

Kropsidealerne og kostumerne er generelt virkelighedstro igennem de 10 sæsoner af 'Badehotellet', da forfatterparret Stig Thorsboe og Hanna Lundblad i den grad kæler for de historiske detaljer.