Erik Brandt i sit hjem på Esplananden i november 2020.
Erik Brandt i sit hjem på Esplananden i november 2020.

Erik Brandts brændende ønske: Bad om hjælp til at dø

Datteren Emilie blev sat i et regulært dilemma, da faderen tryglede om hjælp.

11. marts 2023 gik Erik Brandt bort i en alder af 79 år.

Men faktisk ønskede den flamboyante modeskaber længe før det at tage sig selv af dage. Det fortæller Erik Brandts datter, Emilie Brandt, til B.T.

LÆS OGSÅ: Mary dybt berørt: Ramt af dødsfald

I 2020 begyndte det for alvor at gå ned ad bakke for levemanden, hvis alkoholforbrug også havde sat sine spor, da han blev lænket til en kørestol og desuden fik konstateret at lide af begyndende demens.

Det var her, Emilie første gang snakkede med sin far om aktiv dødshjælp. Erik Brandt syntes, han levede et uværdigt liv til sidst - og han havde der nået sin grænse. Derfor bad han sin datter om at skaffe nogle piller, der kunne gøre en ende på det hele.

Piller, som hun endte med at skaffe, men som modeskaberen tabte på gulvet, hvorefter en hjemmehjælp smed dem ud.

Ønsket om at dø blev da heller ikke mindre, da Brandt året efter rykkede fra sin herskabslejlighed på Esplanaden i København til en beskyttet bolig på et plejecenter i Hellerup.

- Jeg kunne godt mærke, at min far noget af tiden følte, at han lå os til last. Han skammede sig også over at være bundet af alkohol og en kørestol, og syntes jo ikke, at det var værdigt at sidde i en beskyttet lejlighed og komme ned og spise med nogen, som nok var på hans egen alder, men det var ikke sådan, han så sig selv, fortæller Emilie Brandt til B.T. og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Efter 25 år: Udskældt DR-serie vender tilbage

- Han så sig som yngre og kunne slet ikke forlige sig med at skulle sidde med damer med blåt hår. Samtidig var han dér, hvor han godt vidste, at han blev mere og mere glemsom, kunne godt regne ud, hvad der så skete. Men jo tættere vi kom på, at han ikke kunne noget, talte han mere og mere om, at han gerne ville dø.

Det kom dog aldrig så langt, at Emilie skulle hjælpe sin far med hans bortgang.

LÆS OGSÅ: Christian Kjær afviser at børnene er gjort arveløse: Han har fået 50 mio.

Erik Brandt blev nemlig i marts 2023 ramt af blærebetændelse, der lænkede ham til sengen - og her blev far og datter, i samråd med lægen, enige om, at det ikke nyttede noget at igangsætte behandling.

LÆS OGSÅ: Mette Sommer i feriemareridt: Pisse bange