Personlig hyldest i 'Sommerdrømme': Jeg følte, han var med os

Far Kien og datter Clara Duong fik sejren i hus i aftenens afsnit af 'Sommerdrømme', hvilket var ganske særligt og personligt for dem.

De skyformede loftlamper svajede let i entréen, stuevæggene var malet i en støvgrøn nuance og et kunstværk satte sit personlige præg i sommerhuset, som far Kien og datter Clara Duong istandsatte og indrettede i boligprogrammet 'Sommerdrømme' på TV 2.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Clara ventede på Samuel

Familien Duongs sejr i afsnittet var et øjeblik, de heller ikke havde regnet med at vinde. Det satte Clara ord på til HER&NU.

- Jeg blev overrasket, fordi jeg ikke havde troet nok på mig selv. Det var svært med temaet 'luftelement', for hvordan viser man det? Plus en stue, der også skulle emme lidt af det hele, både med stilen, men også komfort, fortæller Clara og fortsætter:

- Derfor blev jeg også så glad og overrasket, fordi jeg ikke helt havde stolet nok på min mavefornemmelse. Men så derefter at blive vist det modsatte, og at det samtidigt var godt, gav bare et kæmpe energiboost og meget til min selvtillid.

Hyldest til familiemedlem

På sommerhusets stuevæg kreerede og hængte familien Duong et personligt maleri op, hvilket var en hyldest til Kiens far, der var forhenværende kunstner.

LÆS OGSÅ: TV 2 er klar med ny dokumentar om Sidney Lee

- Min far gik bort tilbage i 2019. På daværende tidspunkt i ’Sommerdrømme’ stod vi med nogle pensler, der tilhørte ham. Han har både tegnet og malet forskellige motiver og malerier til os, som vi har hængende herhjemme. Det var et sentimental øjeblik. Jeg følte, han var med os, fortæller en bevæget Kien til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Bettina og Laura havde brug for hinanden: Kun os to

Artiklen fortsætter efter billedet af familien Duongs maleri, der var med i boligprogrammet.

Maleriet, far og datter lavede sammen, var med kinesisk blæk, men det var særligt den symbolske betydning bag maleriet, som Kien fremhævede, da HER&NU spurgte.

- Vi lavede et symbolsk billede om en 'rejse'. Det har symbolik i forhold til, at vi (Kiens forældre og ham) var bådflygtninge. Vi har været igennem en del rejser som flygtninge, men også som familie, så det var meget sigende for os med maleriet, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Anna Seneca indrømmer: Derfor er vi flyttet

Kien kan ikke selv huske tiden, hvor forældrene og ham flygtede fra Vietnam til Kina, men vigtigst af alt hylder han sin fars 'fingerfærdigheder' inden for kunst, hvilket han også stræber efter at give videre til sin datter i dag.

- Der er ingen tvivl om, at jeg har det kunstneriske og mine 'fingerfærdigheder' fra min far af. Maleriet var vores første kunstneriske skridt sammen som far og datter, og hvor jeg giver det videre til min datter, som min far gav det videre til mig, forklarer han til HER&NU.

Boligprogrammet 'Sommerdrømme' kan ses om onsdagen klokken 20:00 på TV 2 og TV 2 Play.