Store ændringer i ny sæson 'Alene i vildmarken'

Nu er 'Alene i vildmarken' tilbage med en ny sæson og ti friske deltagere. Men selvom reglerne er de samme, er der i år sket en stor ændring.

For sjette gang sendes en række deltagere ud i den barske natur i DR-programmet 'Alene i vildmarken', hvor de skal klare sig med få midler i så lang tid som muligt. Men noget er ikke, som det plejer.

I overlevelseseksperimentet var det i de første sæsoner solodeltagere, der blev sendt alene ud i vildmarken, og sidste år var det par. Men i år er det både solo og par, der kæmper side om side om at overleve længst muligt i de rå omgivelser.

LÆS OGSÅ: Irina og Morten chokerer: Det er slut

Da deltagerne i sin tid ansøgte om en plads i 'Alene i vildmarken', fik de selv et valg mellem at deltage alene eller sammen med en anden. Så selvom det kan virke uretfærdigt, at nogen skal kæmpe alene, så er valget altså deltagernes eget. I alt følger vi i programmet ti deltagere fordelt på syv hold.

Herunder kan du læse mere om de modige danskere, som seerne kan følge på DR 1 fra torsdag den 17. marts.

LÆS OGSÅ: 'Kærlighed hvor kragerne vender'-fyr dropper programmet

Steen og Rosa

Ægteparret Rosa på 38 år og Steen på 40 år bor i Rødekro i Sønderjylland. De har været sammen i 22 år og har to børn. De har sammen skabt et tømrerfirma, men de kan mærke, at fordi de ofte glemmer at være kærester, så har de brug for en ny udfordring, de kan tage op sammen. Derfor håber de, at turen kan give dem nye perspektiver både på tilværelsen og deres parforhold.

LÆS OGSÅ: 'Vild med dans'-vinder har dødsangst: Bærer på det hver dag

Simon

Solodeltager Simon på 26 år fra Køge er sælger og kan godt lide at klatre i sin fritid. Han har en smule erfaring med vildmarken, da han har været i både Sverige og Norge for at vandre og bygge shelters.

Men han kan mærke, at livet er gået lidt for stærkt for ham med nyt hus, båd, kæreste og børn. Og så har han for nyligt mistet sin far. Derfor har han brug for at stoppe op og få sat sit liv i perspektiv, og det var faktisk hans kæreste, der anbefalede ham at melde sig til programmet.

LÆS OGSÅ: Jaffer taler ud om Bolette: Det piner mig

Ester og Anna-Caroline

Veninderne 23-årige Ester fra Odense og 22-årige Anna-Caroline fra Silkeborg mødte hinanden gennem deres ekskærester, der i sin tid introducerede dem til hinanden. De to klikkede fra start og var ifølge dem selv et bedre match som veninder, end de var med deres ekskærester.

De elsker begge at tage på sheltertur og drømmer om at komme tættere på naturen i håbet om at møde deres indre menneskedyr, så vildmarken er et oplagt sted at gøre det. Og så vil de vise, at kvinder også kan klarer sig i den barske natur. Men de to har vidt forskellige beskæftigelser. Ester er møbelpolstrerlærling, og Anna-Caroline har over en længere periode levet som cyklende kunstner.

LÆS OGSÅ: Thomas Bo Larsen åbner op: Så slemt var mit misbrug

Aslak og Rikke

Far Aslak på 59 år og datter Rikke 32 år er fra Brørup i Sydjylland. De har begge travlt i hverdagen. Aslak brænder for sit smedefirma og har altid arbejdet meget. Derfor bliver det også en udfordring for ham at være væk fra sin virksomhed i så lang tid. Rikke er gift og har tre små børn. Hun er uddannet naturvejleder og har bue-jagttegn, så naturen er ikke helt fremmed for hende.

Det var Rikke, der fik idéen til at melde dem til programmet, da hun ikke har haft særlig mange oplevelser med sin far alene i sin barndom og gerne vil lære ham bedre at kende.

LÆS OGSÅ: WHAT? Kæmpe kovending i 'Kærlighed hvor kragerne vender'

Ulla

60-årige Ulla fra Hvidovre er taget på soloeventyr. Hun arbejder til dagligt som ingeniør og er vant til at tænke løsningsorienteret. Hun er også god med hænderne, og hun har sammen med sin mand bygget en tilbygning og renoveret deres fælles hjem. Hendes søn er lige blevet student, så hun trænger til nye udfordringer. Hun vil derfor alene ud i vildmarken for at finde ud af, hvad hun egentlig skal med resten af sit liv.

LÆS OGSÅ: CHOK: Bendtner i kæmpe brøler

Katja og Katrine