Far og datter på overlevelsestur: Fik sovet som aldrig før

Det var lysten til at lære hinanden bedre at kende, der fik far og datter til at tilmelde sig programmet.

Kulde, blæst og regn på behørig afstand. Det var det vigtigste for Aslak Skjøth og Rikke Dypping Jensen. Far og datter klarer sig ganske godt her efter nogle uger som deltagere i 'Alene i Vildmarken', hvor kampen om at skaffe kost eller sygne hen er hverdags-udfordringer.

Artiklen fortsætter under videoen af Lene Beier, der fortæller om sit overlevelsesprogram. 

LÆS OGSÅ: Bryllupschok hos Lise Baastrup 

- At være tilbage i hamsterhjulet, få adgang til mad og alle fornødenhederne det er en stor kontrast, men det har været en sund oplevelse, fortæller 60-årige Aslak fra hjemmet i Brørup ved Vejen til HER&NU, og fortsætter:

- Vi har fået et nyt syn på tilværelsen, lært noget om organismen, og hvor meget man kan magte uden mad, siger han omgivet af børnebørnene Håkon, syv, Thora, fem og fireårige Asger, som alle tre er Rikkes.

Artiklen fortsætter under billedet

LÆS OGSÅ: Familien om 'Alene i vildmarken'-deltagers eventyr: Du er skør

Motivationen for at medvirke var at få en bedre relation mellem far og datter under ekstreme forhold nord for Polarcirklen i Norge.

- Jeg har ikke haft en dårlig barndom, og mine tvillingesøstre og jeg har ikke manglet noget. For mig handlede det om at lære min far bedre at kende langt væk fra dagligdagen, siger 33-årige Rikke, der arbejder som naturvejleder, mens faren ejer smedevirksomheden 'Aquagain' med 60 ansatte.

LÆS OGSÅ: Løj om hjernetumor: Ville ikke skabe drama

- Den oplevelse, vi har fået, kan ingen tage fra os. Og vores relation er blevet meget bedre, siger den autodidakte smed, der sjældent holder fri. Men ude i vildmarken var der ingen forstyrrende elektroniske medier – kun et knitrende bål at stirre på.

- Det var afslappende, og jeg fik sovet som aldrig før. Nogle gange sad vi ved bålet i syv timer i streg, hvor vi kun beskæftigede os med at snakke og snitte i en pind, fortæller han, der sammen med Rikke deler lidenskaben for at gå på jagt med bue og pil.

Artiklen fortsætter under billedet

LÆS OGSÅ: 'Nybyggerne'-par er blevet forældre: Vanvittig fødsel

De tager også gerne på shelter- og vandreture med børnene, og Rikke har også været spejder i mange år, så ophold i naturen er ikke en by i Rusland.

Artiklen fortsætter under billedet

- Vi havde planlagt hjemmefra, hvad vores hytte skulle indeholde. Ly, ild og vand var det vigtigste til at holde det barske vejr i skak. Vådt tøj på grund af regn var det værste, fordi det var svært at få tørt igen, siger deltagerne, der overlod såvel virksomhed som de tre børn til Rikkes ægtefælle Kenneth, hendes mor Helle og en betroet medarbejder, mens far og datter hev tre måneder ud af kalenderen for at drage på eventyr langt væk fra andedammen.

 

LÆS OGSÅ: WHAT: Mads Moldt skifter navn