Ærlige Liv Martine: Sådan hjalp manden med amning

'Bagedyst'-vinderen åbner hudløst ærligt op om de problemer, hun har haft med at amme sin søn, og hvordan manden Mads har hjulpet amningen på vej.

Den 30. oktober blev 'Bagedyst'-vinderen Liv Martine mor for anden gang til lille Luis, og allerede få dage efter fortalte hun om de mange op- og nedture ved livet som mor til to.

LÆS OGSÅ: Fie Laursen syg af implantater: Vil på operationsbordet igen

Og det tyder på, at udfordringerne stadig varer ved her fire måneder måneder senere. Det fortæller hun i et opslag på sin Instagram.

- At amme er noget af det mest fantastiske, hårde, smukke, voldsomme, hyggeligste, tidskrævende, magiske og ikke mindst ekstremt frustrerende. Jeg havde en idé om, at amning ville være som at cykle. Jeg var sikker på, at jeg bare ammede Luis, ligesom jeg gjorde med Frode. Men for pokker, hvor havde jeg dog glemt, hvor hardcore det er at starte et ammeforløb op med en nyfødt. I hvert fald for mig, skriver Liv Martine, der også har sønnen Frode på snart to et halvt.

LÆS OGSÅ: Efter svar fra lægerne: Irina starter ny medicin

Liv Martine, der vandt 'Den store bagedyst' i 2015 og i dag har virksomheden 'Kagetid', åbner i opslaget hudløst ærligt op omkring de udfordringer, hun oplever med amningen.

- Jeg havde så mange problemer i opstarten med indadvendte brystvorter, ammebrikker, mælkestase, brystbetændelse osv. Derudover er der også en ekstra faktor oven i hatten i og med, at jeg har type 1 diabetes, og derfor er begge børn kommet for tidligt, og samtidig fået lagt sonde, for at sikre deres blodsukker ikke faldt, hvilket gjorde dem knap så ivrige efter at spise, skriver hun.

LÆS OGSÅ: Julia Sofia og Mark afslører: Flytter sammen

Malkning, massage og brystformning

Selvom en mand som bekendt slipper for opgaven med at amme sine børn, så slipper Liv Martines mand Mads ikke for at hjælpe til. Tværtimod.

- Jeg havde en eller anden forestilling om, at amning bare var at koble babyen på. Men det er jo for pokker ALT andet end det. Vi har været igennem alt fra, at Mads har malket mig, masseret mine bryster efter hver amning, fyldt små pipetter med min modermælk for at sprøjte det ind i siden af munden, mens Luis ammede, for at få ham mere i gang og få mælken til at løbe, formede mine lange patter, så det var nemmere for Luis at amme og jeg skal komme efter dig! Vi har lært hinanden rigtig godt at kende i det her ammeforløb, skriver Liv Martine og tilføjer en grine-emoji.

LÆS OGSÅ: Mai Manniche i nyt projekt: Deler sine vilde oplevelser med mænd

I videoen i opslaget ser man klip fra Liv Martine, der ammer Luis på deres ferie til Thailand, så det tyder på, at de mange anstrengelser til sidst gav pote.

- Nu begynder det at køre sådan rigtigt! Luis har seriøst selv skubbet ammebrikkerne væk, dem skulle han ikke bede om længere, og ammer for fulde gardiner. Mine patter er efterhånden så lange, at Luis kan ligge på ryggen på mine lår og amme, afslutter kagedronningen, der sammen med familien i dag er kommet hjem fra rejsen.

LÆS OGSÅ: Janni Ree sendt væk på sin fødselsdag

Du kan selv se videoen og opslaget herunder, hvor Liv Martine opfordrer sine følgere til at komme med gode råd i kommentarersporet, så mødre kan hjælpe hiannden.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Liv Martine (@livmartine)

LÆS OGSÅ: Gustav om nyt samarbejde: Derfor valgte jeg Umut