Mikkel Kessler

Selvom han i branchen går under navnet ”The Viking Warrior”, så er det store danske sportsidol herhjemme mere kendt som Kessler – Mikkel Kessler.

Fakta

NavnMikkel Kessler
Fødselsdag1. marts 1979
ProfessionBokser
Partner
Lea Hvidt Kessler
Kendt fraVild med dans, Familien fra Bryggen
, Familie
, Linse Kessler (Søster)
Geggo (Niece)

Mikkel Kessler er født og opvokset i et værtshusmiljø på Islands Brygge i København. Mor Ann er fra Salisbury i Wiltshireen, og faderen Ole Kessler er dansk. Faderen var medejer af værtshuset Haraldsborg Bodega på Bryggen, hvor mor Ann også arbejdede. Som barn brugte Mikkel Kessler blandt andet tiden efter skoletimerne på at rejse kegler på billardbordet for en flad ti’er i den brune bodega. Det er samme bodega, hvor mor Ann får sin daglige porter i reality-serien ”Familien på Bryggen”.

Teenage-Kessler hang ud med rødderne på Bryggens brune brosten. Men selvom Kesslers venner havde hang til at hoppe ud på dybt vand, så blev Kessler dog alligevel solidt på kajen. I stedet for at bruge tiden på krimi-streger, så brugte Mikkel Kessler sin tid i træningscenteret. Som kun 13-årig begyndte den unge brygger-knægt med at bokse i Christianshavns Idræts Klub. Kun tre år senere vandt boksetalentet junior-EM, og som 19-årig smed han amatørklædet i ringen og trådte i stedet ind i de professionelles arena. Mikkel Kessler nåede at bokse 49 kampe i sin jernhårde karriere, og med kun tre nederlag har Mikkel Kessler gjort sig til et verdenskendt bokserikon. I det spæde 2015 kom Bryggen-bokseren med en overraskende meddelelse. Han ville indstille sin hårdtslående karriere.

– Jeg har brug for de store begivenheder for at træne mig til den standard, som jeg har været vant til at præsentere for mine fans. Jeg har sagt, at der intet jeg hellere vil, end at hævne mit tab mod Andre Ward og derudover også at få en kvalifikationskamp mod Carl Froch. Disse er kampe der motiverer mig, men af en eller anden grund ønsker de ikke at kæmpe mod mig. Jeg er altid i gang, det er en del af mit liv, men jeg betragter mig selv som pensioneret, skrev Mikkel “The Viking Warrior” Kessler på sin officielle hjemmeside I februar 2015.

Men det var ikke kun manglende motivation, som var grunden til rødt lys i karrierekrydset. Den kendte bokser havde nemlig fået sig en helt ny altoverskyggende titel. Far.

– Jeg har hele tiden sagt, at når jeg får et barn, har jeg et ansvar. Kan jeg overhovedet gå op i en boksering og lægge hjernen udenfor, når jeg har sådan et ansvar? Nu er det liv eller død. Vil den ligge i baghovedet? Bryder jeg så det ansvar, jeg har over for knægten?, sagde Mikkel Kessler i et interview til Ekstra Bladet i 2014, kort tid inden han indstillede karrieren.

Bokseren blev far i december 2013 med den 10 år yngre model Lea Hvidt, som han første gang blev set med i 2009. Bokseren, som selv udtaler, at han er kendt for at bokse, ikke for sit privatliv, har altid værnet meget om sit kærlighedsliv. Han ville derfor ikke indrømme, at parret så hinanden. I 2011 blev mor Ann upopulær hos sønnen, da hun i en artikel kom til at sige, at Mikkel Kessler og Lea Hvidt bare var bollevenner. For første gang måtte Kessler smide håndklædet i ringen og udtale sig om det mest private af det private. Kærligheden.

– Sandheden skal frem. Nu vil jeg gerne fortælle den en gang for alle. Det var selvfølgelig ikke sjovt for Lea at se sig omtalt som min “bolleveninde”. Det blev hun ked af, og jeg blev også ked af det. Hun er min kæreste, og det står jeg selvfølgelig ved, siger Mikkel Kessler til Ekstra Bladet i 2011, og fortæller også, at de to har set hinanden løst siden 2009, men først i 2011 er de blevet til en fast fortøjning. Parret bor i dag i Stenløse sammen med sønnen Romeo Hvidt Kessler. Før Mikkel Kessler blev kæreste med Lea Hvidt, havde bokseren et næsten ti år langt forhold med pigen Caroline Blanco, som Mikkel Kessler mødte i bokseklubben.

Siger man Kessler, tænker man Bryggen, boksning, bodega og bryster. Imens Mikkel Kessler indtog bokseringen, indtog storesøster Linse den danske presse med nordens største bryster. Linse Kessler blev Danmarkskendt i programmet ”Familien fra Bryggen”, og hvor storesøster Linse er kendt for sin ekstremt udadvendte adfærd, så er lillebror Mikkel mere indadvendt.

Og selvom Mikkel er kendt for sin proper næve, så var det storesøster Linse som kom bror til undsætning med udstrakte næver, når lillebror blev drillet.

– Min søster er den mest tossede, man kan ønske sig. Hun har altid passet på mig – mere som en storebror gør det. Var der nogen, som drillede, da jeg var barn, skulle hun nok komme efter dem, fortalte Mikkel Kessler til SE og HØR i 2008.

Tidslinje:

2015: Indstiller karrieren

2013: Blev far til Romeo Hvidt Kessler

2013: Tabte WBV-verdensmestertitlen til Carl Froch

2012: Verdensmester i WBA-forbundet over Brian Magee

2011: Blev kæreste med Lea Hvidt

2010: Verdensmester i WBC-forbundet mod Carl Froch

2008: Verdensmester i WBA-forbundet over Dimitri Sartison

2007: Tabte WBA-verdensmestertitlen til Joe Calzaghe

2007: Slår op med kæresten gennem næsten ti år, Caroline Blanco

2006: Verdensmester i WCA-forbundet over Dingaan Thobela

2004: Verdensmester i WBA-forbundet over Manny Siaca

1998: Starter bokserkarrieren