Thomas Castberg har efter flere år fundet juleglæden frem igen

Thomas Castberg har tidligere haft et anstreng forhold til jul, da den i restaurationsbranchen allerede starter efter sommerferien.

Thomas Castberg er kendt som dommer i 'MasterChef' og 'MasterChef Jul', som lige nu vises på TV3. Derudover er han vært på tv-programmet 'Med kniven for struben'. Som tidligere køkkenchef hos Meyers Madhus har Thomas Castberg været vant til at starte julen meget tidligere på året end de fleste andre, og det har givet ham et anstreng forhold til julen.

- Min jul startede første november, og planlægningen startede efter sommerferien, og det vil sige, at når man kom til julen, så var man en lille smule metaltræt, fortæller Thomas til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Thomas Castberg om 'MasterChef Jul': Der er en gensynsglæde

I dag er Thomas, foruden sine tv-jobs, køkkenchef i restaurant BØF, men i den restaurent står der ikke julemad på menuen, og der er derfor ikke længe det samme anstrengt forhold til julen.

- Så jeg er begyndt på at holde af julen igen og er begyndt sammen med mine børn at bygge nogle juletraditioner op. Men det falder mig ikke drøn nemt, indrømmer den garvede 'MasterChef' dommer, som gerne vil give sine tre børn en oplevelse af julen som hyggelig og slow.

LÆS OGSÅ: Christopher testet positiv for corona: Udskyder turné

De nye juletraditioner indebærer ekstra julehygge, men det er ikke lig med mere julepynt.

- Vi pynter ikke helt vildt op. Der bliver lidt hygge, men vi har ikke alt muligt ud over det hele. Jeg har så meget lirumlarum i mit liv, så der må godt være lidt ro på derhjemme. For meget julepynt larmet, fortæller Thomas.

LÆS OGSÅ: Ærlig 'MasterChef'-dommer: Arbejdet er vigtigere end kæresten

Julen er børnenes fest

Thomas Castberg bor i dag sammen med kæresten Stine Hjelm Jacobsen, som han har datteren Molly på to år med. Derudover har Thomas tvillingedrenge på 8,5 år fra et tidligere forhold. For Thomas er det vigtigt, at det er børnene, der er i fokus i julen.

- For mig handler det om, at børnene har det godt, og de sidste to år har jeg ikke haft drengene, fordi min ekskone, som jeg har et fantastisk forhold til, skulle noget, der for dem var federe, og så har jeg det sådan, at så skal de være der. Der er ingen grund til, at jeg insisterer på at tilfredsstille mit ego, og så kan de sidde og kigge ind i en væg. Så det foregår på børnenes præmisser, fortæller Thomas, der overvejer at tage alene med drengene op til sin søskende i Jylland, da de vil få den fedeste jul der.

LÆS OGSÅ: HOT NEWS: Amalie Szigethy har født

- Jeg har tre søskende i Jylland, som jeg faktisk nærmest aldrig i mit voksenliv har holdt jul med, selvom vi er tætte. Så vi har lidt talt om, at jeg skal derover i år og holde jul med mine drenge, men der er også mulighed for, at vi alle tager op til noget familie i Nordsjælland. Julen ligger åben, men det er også lidt på grund af corona, da vi ikke ved, hvor mange vi må samles, og det kan igen nå at ændre sig inden jul, så vi holder dørene lidt åben.

LÆS OGSÅ: Mikkel efter ‘MasterChef’ exit: Klar på mere tv

Når julen står for døren, så er der kun én i familien Castberg, der står for julemaden.

- Det falder mig ikke specielt besværligt at lave en julemiddag, og så kan jeg gå og hygge mig med det. Og så skal jeg ikke tage mig af alt muligt andet, der sikkert vil stresse mig helt vildt. Så jeg gør det gerne hvert år, fortæller Thomas.

LÆS OGSÅ: TV3-deltager tog en stor chance: Kunne gå glip af datterens fødsel