'Masterchef'-dommer stopper

Nu er madeventyret slut for Thomas Castberg. I hvert fald på skærmen.

Når seerne siden 2012 år har sat sig foran skærmen for at se danskere kokkere stort og småt i de ikoniske 'Masterchef'-køkkener, har de også haft glæden af at se dommeren Thomas Castberg revse, rådgive og rose de håbefulde talenter.

LÆS OGSÅ: Julie Kriegler afslører nyt om graviditeten

Men det er slut nu. 13 år på dommerholdet markerede endestationen for tv-kokken. Det skriver Castberg selv i et opslag på sin Instagram.

- Jeg lavede min første sæson af Masterchef i 2012.Dengang havde jeg ingen børn - i dag har jeg tre. Dengang havde jeg lavet nogle få madprogrammer; med børn og Bubber og på DR2. Siden har jeg lavet over 800 'MasterChef-udsendelser med tusindvis af smags-oplevelser, hæsblæsende tidstællinger, stor mad-passion og nervepirrende finaler! Det har været SÅ sjovt, udfordrende og berigende, skriver han og fortsætter:

- Men nu er det blevet tid til at komme videre. Jeg har optaget mit sidste 'MasterChef' program og nu skal der ske noget nyt! Det har været helt fantastiske år - ikke mindst på grund af alle jer skønne mennesker omkring den store produktion.

Det er en presset tv-branche og ændringer hos Viaplay, der har haft en betydning for fornyelsen af kontrakten for dommeren, der har kendt til sin exit siden januar.

Udover 'Masterchef' har seerne også haft glæde af Castberg i 'Med kniven for struben', og selvom der er nye projekter i vente, så har de intet at gøre med tv og kun alt at gøre med mad.

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Her vender Dolken og Knaldperlen tilbage

Truede med at stoppe

Det er dog ikke første gang, Castbergs har overvejet en fremtid uden 'Masterchef'. For nogle år tilbage havde han nemlig nær kastet forklædet i ringen og forladt amatørkokke-konkurrencen.

I mange år har det været ukendte ansigter, der har tryllet i køkkener, men den trofaste seer kan måske huske, dengang det kun var kendte mennesker som deltagere. Og det var Castberg godt træt af.

LÆS OGSÅ: Elvira Pitzner taler ud om mareridtet i Dubai

- Dengang vi lavede kendte, var det lige før, vi alle sammen var gået, hvis TV 3 havde sagt, at vi skulle en sæson mere. Lad os kalde en skovl for en skovl, det var så fortærsket. Det var én kendt og så nogen, der måske blev kendte en dag, fortalte Thomas Castberg til HER&NU/Realityportalen.

- De kunne ikke lave mad, og det var helt forfærdeligt. Da var vi inde og sige: "Vi skal gøre noget andet, ellers må I finde nogle andre". Og så kom de almindelige deltagere, og der synes jeg først, det er begyndt at handle om det, de kan. Det er også derfor, det er sjovt.

LÆS OGSÅ: Christiane i stor sorg: Hun er meget syg

'Masterchef' er netop i gang med sin jubilæumssæson, der bliver afgjort på torsdag, og det altså bliver sidste gang, det bliver med Castberg til at afgøre amatørkokkenes skæbne.