'Robinson'-vinder sov i drivhuset i en måned, efter han kom hjem

Det var en kæmpe omvæltning for Mikkel at komme hjem, og han endte med at bryde grædende sammen.

47-årige Mikkel Bertelsen har skrevet sig ind i historien som den 23. vinder af 'Robinson Ekspeditionen'. Hele vejen igennem har den rødhårede spildesigner været i sit rette element og har vundet dyst efter dyst.

LÆS OGSÅ: Sådan klarer deltagerne menstruatuin og tandbørstning i 'Robinson'

Den nyudklækkede vinder er da heller ikke bleg for at udråbe det til sin fedeste oplevelse, som kun er overgået af, da han fik sine børn.

- Det har simpelthen været det vildeste eventyr og den største oplevelse, man overhovedet kan få. Og det var meget meget mærkeligt at komme hjem. Jeg sov for fanden ude i drivhuset i flere uger - næsten en måned. Det var sådan lige for at vende mig til at skulle ind igen i et hus, fortæller Mikkel og fortsætter:

LÆS OGSÅ: ‘Forsidefrue’ sammen med Bendtner

- Det var meget mærkeligt, og jeg var meget mærket af det den første morgen, jeg vågnede herhjemme. Jeg var måske nærmere sådan overvældet af følelser og den bratte omvæltning mellem livet derude og livet derhjemme.

Derfor fik tårerne frit løb, da han vågnede hjemme i drivhuset den første morgen. Turen hjem havde været hektisk, fordi det gik så stærkt, at han slet ikke fik bearbejdet oplevelsen og skiftet, før han kom hjem.

LÆS OGSÅ: Teitur Skoubo: Jeg kæmper hver dag

- Det er jo en oplevelse, man ikke kan finde igen. Man kan jo aldrig nogensinde tage derud igen og have ingen telefon, ingen kalender, ingen planer. Ikke noget hamsterhjul som herhjemme, det var en speciel oplevelse, som man aldrig kan finde igen. Det var fantastisk, det var for vildt, fastslår han med et smil.

Familien får ikke del i præmien

Kort inden finalen fortalte Mikkel i programmet, at hvis han vandt, ville han bruge pengene på at starte en organisation, der skulle forhindre mobning. Det løfte står Mikkel fast på.

LÆS OGSÅ: Hugo Helmigs søster: Det har været et mareridt

-  Jeg synes, det er så synd, at der er børn, som har det skidt i skolen. Jeg tror bare, vi kan risikere at få nogle super meget federe og sjovere mennesker, hvis de har en god barndom. Så det kunne jeg godt tænte mig at slå et slag for og starte min egen organisation, hvis det kan lade sig gøre, fortæller han og tilføjer:

- Det har længe været en drøm. Jeg har før prøvet at lave nogle antimobbe-spil, som jeg prøvede at få i gang sammen med nogle organisationer, men de skulle have en masse penge for, at jeg brugte deres logo. Så det var lidt svært at komme i gang med det. Men nu har jeg jo lige fået en indsprøjtning, så når jeg har betalt lidt skat, er det helt klart noget, jeg vil komme i gang med i det nye år.

LÆS OGSÅ: Efter Hugos død: Nu dropper de Helmig

- Jeg håber, vi finder på noget godt, så vi bare kan sørge for, at nogle børn derude får en lidt sjovere barndom. Det kunne eddermame være vildt, hvis man kunne det.

Mikkel håber på at kunne kombinere det med det spil, Klask, han opfandt for otte år siden, og som han har levet af at udvikle og videreudvikle siden.

'Robinson' er mobning

Det er dog ikke kun fordi, det har været en livslang drøm at bekæmpe mobning, at det er det, præmiepengene skal gå til. For Mikkel er selve 'Robinson Ekspeditionen' et godt billede på, hvordan man ikke skal gøre.

LÆS OGSÅ: Afslører hemmelig aftale bag kameraet i ‘Robinson’

-  'Robinson' er jo mobning. Eller det er det, vi gerne vil undgå i skolegården, hvor der er nogle stykker, der går hen i et hjørne og snakker om nogle andre. Det er jo lige præcis det, der sker i 'Robinson', påpeger Mikkel og forklarer:

- Forskellen er, at vi har meldt os til 'Robinson'. De kære små børn har ikke meldt sig til at gå i skole, de skal gå i skole. Og så er det hårdt for nogen, hvis de bliver bagtalt ovre i hjørnet af skolegården og drillet. Så det er en sjov diamentral modsætning til 'Robinson'.

LÆS OGSÅ: Geggo afslører svimlende husleje

Selvom Mikkel har vundet en halv million, skal hans familie altså ikke regne med, at der falder noget af til dem. Pengene er, som Mikkel siger det, øremærket til projektet.

Nemt at holde skjult

Til gengæld har familien heller ikke vidst noget om, at det blev Mikkel, der vandt i sidste ende. Det er nemlig kun ganske få folk, der har kendt til udfaldet af årets 'Robinson Ekspedition' - og ikke engang flere af deltagerne end de tre, der stod i finalen, vidste det.

LÆS OGSÅ: Thomas Helmig var hos Hugo, da han døde

- Jeg har godt kunnet holde det hemmeligt. I starten var det lidt bøvlet, og jeg tænkte "Arh, skal jeg virkelig holde på det så længe". Men her til sidst har det været meget sjovt. Nu synes jeg næsten, det er ærgerligt, det er ovre, slutter Mikkel.