Maria Sebens i stor sorg: Jeg har mistet mit barn

'De unge mødre'-deltageren fik den værst tænkelige nyhed under en graviditetsscanning.

- Det er det værste, en gravid kvinde kan opleve.

Ordene kommer fra en tydelig berørt Maria Sebens. I de seneste uger har 'De unge mødre'-seerne fulgt med i, hvordan hun sammen med ekskæresten, Daniel, ventede barn nummer to. Men drømmen om en lillebror eller -søster til sønnen Jean udviklede sig til et mareridt.

I det kommende afsnit af 'De unge mødre' fortæller en knust Maria Sebens nemlig, at hun ikke længere er gravid, og over for Realityportalen.dk fortæller hun hele den tragiske historie.

- Vi var nødt til at sende ham videre til det næste liv. Et liv på jorden ville være et liv i helvede, og det kunne jeg simpelthen ikke byde ham. Han har fortjent bedre, og det kan han kun få i det næste liv, siger 'De unge mødre'-deltageren.

LÆS OGSÅ: Gravid ung mor frygtede Downs-dom

Ramt af sjælden kromosomfejl

Tidligere har hun åbnet op og fortalt, at lægerne frygtede, at det ufødte barn led af Downs syndrom. Parret kunne dog ånde lettet op, da det ikke var tilfældet. Men lykken varede kun kort.

Lægerne vidste nemlig, at der var noget i vejen med barnet, og perioden efter bød på en lang række undersøgelser, inden Maria og Daniel fik den værst tænkelige besked.

- Vi fik at vide, at han havde en sjælden kromosomfejl kaldet Cornelia de Lange. Det betød, at han aldrig ville få et normalt liv. Han ville blive retarderet og formentlig aldrig komme til at gå eller tale, og der ville være stor chance for, at han ville udvikle tarmslyng og få hjerteproblemer.

- Han ville ende med at blive indlagt hele tiden, og en helt normal forkølelse kunne slå ham ihjel. Det ville være et liv i smerter, og det kunne jeg ikke byde mit barn. Derfor traf vi beslutningen om at få en sen abort, fortæller en tydeligt berørt Maria Sebens.

LÆS OGSÅ: Kærligheden brast: Ung mor dropper forlovelsen

Måtte føde afdød søn

Hun ønsker ikke at fortælle, hvor lang tid det er siden, eller hvor langt henne hun var, da de besluttede sig for at følge hospitalets råd om at få en abort. Men 'De unge mødre'-deltageren var desværre så langt henne, at hun var tvunget til at føde sin afdøde søn.

- Det er jo det værste, en gravid kvinde kan opleve; at gå ind på fødestuen og vide, at du ikke får dit ønskebarn med hjem. Det er noget, som jeg end ikke ønsker, at min værste fjende skal opleve.

- Jeg følte mig så tom efterfølgende. Jeg følte mig helt alene, selv om jeg aldrig var alene. Jeg var så vred. Det var forfærdeligt, fortæller den unge mor, der heldigvis fik stor støtte af sine nærmeste.

Men tiden inden aborten var heller ikke nem for Maria Sebens, der efterfølgende er utilfreds med den behandling, hun fik af lægerne.

LÆS OGSÅ: Kaare Sand afslører: 'De unge mødre' startede ved et tilfælde

- Jeg følte mig forrådt at systemet. For allerede da vi var til undersøgelse for Downs syndrom, da jeg var 14 uger henne, vidste de jo, at der var noget galt. Men i flere uger fortalte de os intet om det, siger Maria Sebens, der blev sendt til omkring ti undersøgelser i de efterfølgende uger.

- Vi fik kun at vide, at det ikke var Downs. Og selv om vi kunne regne ud, at alt ikke var perfekt, så tænkte man jo ikke, at det var værre end det, som de testede for i første omgang. Men det var det altså.

- Og i de efterfølgende uger fik jeg derfor lov til at gå og glæde mig over graviditeten, og jeg begyndte at mærke ham inde i maven og fik nogle graviditetsgener. Og så gjorde det bare langt mere ondt at få nyheden om hans diagnose. De kunne godt have fortalt os det, da de fik mistanken.

LÆS OGSÅ: Nadia Shila-indsamling fjernet: Vi har en begrundet mistanke om misbrug

Uenighed om abort

For Maria Sebens var der ikke den store tvivl om, at hun skulle have en abort, da hun fik diagnosen at vide. Men ekskæresten Daniel havde det ikke helt på samme måde.

- Da vi frygtede, at det var Downs, snakkede vi om, at vi ville have barnet uanset hvad. Og han mente sagtens, at vi ville kunne klare det på trods af denne diagnose, så det gik han stadig og troede efterfølgende, siger Maria Sebens, der langt fra var enig med ham.

- Han glemte at tænke på, at han jo reelt set kun er 14-dages-far, men jeg er mor 24/7. Det ville slet ikke være realistisk, og jeg følte, at han levede i en drømmeverden. Men efter vi havde råbt og skreget lidt af hinanden, blev vi enige om, at en abort var den bedste løsning, og Daniel har siden været en stor støtte.

LÆS OGSÅ: Ung mor: At spise kød er det samme som at spise mennesker

Alle personer har et navn

Maria og Daniel har givet sønnen navnet Jace Jacob Sebens, og for dem var der ingen tvivl om, at han skulle navngives, selv om han aldrig fik lov til at opleve livet.

- Han er en person. Alle personer har et navn, og derfor skulle han selvfølgelig også have det. Han var faktisk allerede navngivet, før han blev til. Det er et navn, vi rigtig godt kan lide, og så passer det godt sammen med Jean, siger 'De unge mødre'-deltageren, der også har fået tatoveret hans fodaftryk og teksten: "Selv små fødder sætter dybe spor" på sin arm.

- Jeg fik den lavet dagen efter aborten. Så har jeg ham altid på mig, og der går ikke en eneste dag, hvor han er glemt.

Den unge mor har ikke tænkt sig at glemme sønnen, men alligevel er det hårdt for hende, at tv-seerne nu skal lukkes helt ind tæt på midt i sorgen.

- Det er jo en del af mit liv, og jeg har jo vist graviditeten. Så det ville være mærkeligt, hvis jeg ikke viste det her, og så ville folk på et tidspunkt kontakte mig og spørge, om jeg har født, og om de må se ham.

- Selvfølgelig fortryder jeg det lidt, for det er en enorm smerte, der bliver revet op i igen. Og når det kommer på tv, så er det nærmest dobbelt op på den smerte. Men det er jo en del af mit liv og min historie, som jeg har sagt ja til at vise, slutter Maria Sebens.

Du kan se hele historien med Maria Sebens i næste afsnit af 'De unge mødre' på tirsdag klokken 20:00 på Kanal 4 eller allerede nu på DPlay.

Tidligere på sæsonen fortalte en knust Maria Sebens, hvilke overvejelser hun havde gjort sig omkring en abort, hvis barnet havde Downs syndrom. Det kan du se herunder:

LÆS OGSÅ: Kaare Sand: ‘De unge mødre’ er alle helte

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.