Kronprinsesse Mary afslører: Sådan opdrager vi børnene

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary med børnene prins Vicent, 11, prinsesse Isabella, 14, prins Christian, 16, og prinsesse Josephine, 11.

Prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine får en tryg og kærlighed opdragelse og lærer at være stolte af, hvem de er, så det kan ruste dem til et liv som kongelige.

Det siger kronprinsesse Mary i den kommende bog 'Mary – H.K.H.', der i billeder og små interviews fortæller hendes egen historie om forvandlingen fra australsk jurist til dansk kronprinsesse.

LÆS OGSÅ: SE VIDEOEN: Tvillingerne i byen med mor

Men hun er først og fremmest mor til fire, og her er det kommet hende til gavn, at hun selv er barn af en stor familie.

– Mit udgangspunkt er, at børn bliver stærke af kærlighed og tryghed. At vokse op i en kongelig familie betyder også, at der er nogle hensyn, børnene skal være opmærksomme på som følge af offentligheden omkring deres person. Det er vi meget bevidste om – også om vigtigheden af at være stolt af, hvem man er, hvilken familie man er en del af, og hvad den familie gerne vil være for den danske befolkning, forklarer kronprinsesse Mary.

LÆS OGSÅ: Tvillingernes søde gestus: Vincent og Josephine hyldede Mary 

I portrætbogen 'Under bjælken' har kronprins Frederik tidligere sagt, at han i modsætning til sine forældre sørger for at forklare børnene det ansvar, der følger med en titel som kongelig.

– De gange, det er nødvendigt at forklare det, bliver jeg ikke berørt over det. Jeg har det faktisk godt med at sige det, for i min barndom var mine forældre for beklemte og ikke gode nok til at formulere det for min bror og mig.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Mary i sit livs form

I opdragelsen af deres fire børn lægger kronprinsparret også vægt på styrke deres selvstændighed ved at udvise tillid.

For tillid giver frihed.

Men akkurat som hendes far insisterede på, at hun klarede sig godt i skolen, har Mary også her et stort fokus.

– Men det er tilsvarende vigtigt, at man altid gør sig umage. I forhold til skolen, vennerne, fællesskabet med videre må man yde sit bedste. Det har jeg med fra min egen barndom.

LÆS OGSÅ: Tv-kendis har født og afslører navnet

– Jeg synes, det er vigtigt, at børnene kender sig selv nok til, at de kan stå ved, hvem de er, og at de har empati til at sætte sig i andres sted