Foto: DR1
Foto: DR1

GALLERI: Her er alle 'X Factor' skandalerne

X Factor har i sine ti år budt på alt fra upassende dommere til kriminelle deltagere.

I år er tiende år i træk, 'X Factor' ruller henover de danske tv-skærme. Undervejs er der mere end smukke sangstemmer og flot styling, der har underholdt danskerne – programmet har budt på både skandaler og bemærkelsesværdige personligheder.

LÆS OGSÅ: 'X Factor’-værten Sofie Linde afslører: Joakim har hænderne godt skruet på

(Foto: Polfoto/AP)
(Foto: Polfoto/AP)

Upassende Blachman

Hele ni ud af ti gange har Thomas Blachman været med som dommer i 'X Factor', og det er der kommet både guldkorn og uforståelige rablerier ud af. Den 53-årige musiker har dog også været direkte upassende.

Blandt andet har han rådet vinderen i 2011, dengang 15-årige Sarah Skaalum, til at få en tissemand ved en kønsskifteoperation. Han har foreslået den dengang 23-årige Kristel Lisberg at få en ældre kæreste, og i 2012 spurgte han deltagerne Simone og Isabella på 19 og 20 år, hvad han skulle gøre, hvis han ville have kærlighed, men altid bare fik masser af sex. Pigerne stod mundlamme tilbage, og Blachman beklagede efterfølgende over for HER&NU.

LÆS OGSÅ: Thomas Blachman: Smid mig ud

(Foto: Bo Nymann)
(Foto: Bo Nymann)

Presset ud af Pernille

Kun et enkelt år var Carsten 'Soulshock' med som 'X Factor'-dommer, og rygterne gik efterfølgende på, at hans exit skyldtes Pernille Rosendahl. BT konfronterede Soulshock med oplysningerne, og han nikkede genkendende. – Jeg har hørt indikationer om dette, men lad mig bare sige, at hvis det er rigtigt, så har jeg selvfølgelig svært ved at forstå det efter al den hjælp, jeg har ydet hende, sagde han til avisen. Både DR og Pernille Rosendahl afviste, at det var grunden til den korte tjans.

‘X Factor’-vært: Mange deltagere vil slet ikke have en sangkarriere

(Foto: Sisse Stroyer)
(Foto: Sisse Stroyer)

Ung far med voldsdom

Rasmus Nielsen blev i 2011 kendt som en charmerende "bad boy", da han som 17-årig fik en sjetteplads i "X Factor" – få måneder efter programmerne gik det dog lidt over gevind for den unge fyr. Han blev anmeldt for vold af sin ekskæreste Sandra Kolding efter en bytur, og han blev senere idømt 30 dages betinget fængsel. I 2013 blev Rasmus far som 19-årig. Moderen til sønnen Jeremy, Josgrey Rodriguez, var allerede før fødslen blev til en ekskæreste, men de to formåede at blive forældre i al venskabelighed.

LÆS OGSÅ: Remee frustreret over DR: I svigter ‘X Factor’

(Foto: Michael Stub)
(Foto: Michael Stub)

Far er morder

Da 15-årige Jasmin Dahl i 2014 gik hele vejen og vandt "X Factor" som duo sammen med Anthony, fortalte hun aldrig andet om sin far, end at hun ikke har kontakt med ham mere og i øvrigt ikke ønskede at tale om ham. Efter programmerne kom det dog frem, at hendes far er den sudanesiske mand, der er kendt som "Jaguar" og er efterlyst i hele verden, mistænkt for mord på og partering af taxachaufføren Torben Vagn Knudsen i 2005.

LÆS OGSÅ: Realitystjerne dropper ‘X Factor’

(Foto: Bo Nymann)
(Foto: Bo Nymann)

Drama før narkodom

Få timer før det femte live show i 2012, valgte Jean Michel at trække sig fra 'X Factor' og dermed fra duoen 'Nicoline Simone & Jean Michel'. Personlige årsager var årsagen, og seerne måtte undvære yderligere forklaring – men de spekulerede i blandt andet aids.

Forklaringen kom dog om efteråret, hvor Nicoline Simone blev tiltalt i en stor narkosag. Hendes ældre ekskæreste var også involveret og havde tilsyneladende opsøgt hende med trusler i den lejlighed, hun under 'X Factor' delte med Jean Michel. Det gjorde Jean Michel utryg, og derfor trak han sig.

Nicoline Simone blev senere idømt en betinget fængselsstraf, blandt andet for at have fragtet to kilo kokain.

LÆS OGSÅ: Christopher: Jeg var tæt på at stille op til ‘X Factor’

(Foto: Lars E. Andreasen)
(Foto: Lars E. Andreasen)

Dom for svindel

To år efter at 15-årige Basim deltog i 'X Factor', trådte storebror, Nabil på 24, op på scenen som medlem af gruppen In-Joy. Her kom det hurtigt frem, at Nabil to år forinden havde fået en dom for dankortsvindel. I sorg over sin fars sygdom havde han handlet på nettet med dankortoplysninger, han havde fra kunderne på en restaurant, hvor han arbejdede som tjener. Nabil fik en betinget dom og 80 timers samfundstjeneste for sin forbrydelse. Her ses han under en optræden, hvor lillebror Basim og deres mor, Zohra, som de for nyligt har mistet, var med på sidelinjen.

LÆS OGSÅ: Paradiso og ‘X Factor’-stjerne er gået hver til sit

Følg med på vores Facebookside og vores Instagram, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.