(Foto: Realityportalen.dk)
(Foto: Realityportalen.dk)

'De unge mødre': Sådan bliver den nye sæson

Der sker nye ting i den 19. sæson af den populære reportageserie.

I september 2005 rullede reportageserien 'De unge mødre' over skærmen for første gang.

Siden dengang er det blevet til 18 sæsoner, og snart bliver den 19. sæson skudt i gang. Det betyder også, at 'De Unge Mødre' er den længst kørende reportageserie nogensinde i Danmark.

Den præcise dato for premieren er endnu ikke offentliggjort. Og om det bliver lavet et talkshow i år i forbindelse med den nye sæson, er endnu ikke besluttet.

'De unge mødres' far Kaare Sand, som står bag Sand TV, der producerer programmet, løfter overfor Realityportalen.dk sløret for nogle af de nye tiltag foretaget til denne sæson.

LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’: Natascha Linea og Bent er sammen igen

Nye tiltag

De trofaste fans skal dog ikke være bange for, at ændringerne påvirker nærheden i programmet, da Kaare Sand lover nye elementer, der bringer os endnu tættere på mødrene.

- Jeg kan ikke afsløre alle de nye tiltag for den nye sæson, men jeg kan fortælle, at mødrenes kærlighedsliv er kommet mere i fokus. Det er både kærlighed til deres mænd og drømme, for eksempel om at blive gift. Derudover bliver der også mere fokus på de medvirkendes refleksioner, der kommer et kommentarspor, hvor mødrene sidder to og to, siger manden bag til Realityportalen.dk.

De unge mødre forholder sig mere end før til deres liv, handlinger og fremtid, hvilket vil blive vist gennem en form for kommentarspor, hvor to mødre sidder i rum sammen og reflekterer over deres hverdag. Derfor er det også vigtigt, at de unge mødre ikke er så unge, som de var, da programmet først blev sendt.

- Mødrene er blevet lidt ældre, aldersgruppen er 18-22 år nu, hvor i starten var der mødre med helt ned til 15 år. Vi vil gerne have nogle unge mødre, der kan reflektere mere over deres liv og deres drømme, og det er også derfor, at de er blevet det ældre, siger Kaare Sand.

LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-favorit stopper i programmet

Bedre indhold

Selvom denne refleksion medvirker til, at 'De unge mødre' ikke kun er en reportageserie, som observerer mødrene, mener Kaare Sand, at denne fornyelse er utrolig spændende for programmets udvikling.

- Programmet har udviklet sig, og indholdet er blevet bedre gennem de 19 sæsoner, der er lavet, siger han og tilføjer:

- Jeg synes, det er meget spændende med fornyelse.

Men det er ikke kun de unge mødre, der får lov at kommentere i den nye sæson, fædrene får nemlig også mere plads.

- Fædrene og mændene kommer til orde på en ny måde i den nye sæson. Fædrene er tit lidt svære at få til at tale i programmet, men der er nogle, som kommer med nogle gode og humoristiske bud på, hvad det vil sige at være far. Det kommer til at give en dybde men bestemt også humor til den nye sæson.

LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’ søger unge fædre

'De unge mødre light'

Den seneste sæson af 'De unge mødre' var præget af mange alvorlige historier. Blandt andet stod fire af familierne overfor mulig tvangsfjernelse, som i høj grad satte sit præg på serien. Ifølge Kaare var det meget hårdt at vidne for både produktion og seer.

Til gengæld lover han en noget mere opløftende og positiv sæson denne gang. Dermed ikke sagt, at de alvorlige historier og daglige kampe er sat i baggrunden.

- Den nye sæson kan godt betegnes lidt som en 'De unge mødre light' version, fordi der vil være flere opløftende historier blandet med de alvorlige, siger han og påpeger, at det særligt er på grund af mændenes humoristiske refleksioner over livet som far, der tilføjer en masse humor.

Følg med på vores Facebook-side, så du hele tiden er opdateret med nyheder fra diverse reality-programmer og kendisser.