Castberg om at have en kvindelig dommer med i 'MasterChef': Hun er en af drengene

Den nye sæson af 'MasterChef' byder på ny dynamik ved dommerbordet.

Thomas Castberg har været dommer i 'MasterChef' siden 3. januar 2012, og i alle ni år har der kun været mandelige dommere ind over programmet, men i denne sæson af 'MasterChef' som netop har haft premiere, er der for første gang en kvindelig dommer med. Dak Wichangoen, der tidligere har været dommer i 'Maddysten', har gjort sin entré i 'MasterChef' programmet i 2021, og det glæder Castberg.

- Det er fedt at have en kvinde med. Vi har talt om det før, men det har noget med timing at gøre, og antallet af kvinder i branchen på det niveau er meget lille, så der er ikke super mange at tage af, fortæller Thomas Castberg til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Derfor ser Thomas Castberg ikke selv 'MasterChef'

Dak Wichangoen har været chefkok, siden hun var 25 år, og så ejer hun Michelin-restauranten Kiin Kiin på Nørrebro. Ifølge Castberg har det været fedt at optage 'MasterChef' 2021, hvor Dak har været med.

- Det er superfedt, det giver en anden dynamik. Det giver teknisk set nogle flere vinkler og nogle andre vinkler at have en kvindelig dommer med, fortæller Castberg.

LÆS OGSÅ: Sådan har du aldrig set 'Masterchef'-dommer Jesper Koch

Dak er altid blevet taget pænt i mod, når hun har været gæstedommer i 'MasterChef' (Foto: Viaplay)
Dak er altid blevet taget pænt i mod, når hun har været gæstedommer i 'MasterChef' (Foto: Viaplay)

Ikke ny i 'MasterChef'

Selvom Dak er ny som dommer i 'MasterChef', så er hun ikke et nyt ansigt i programmet, da hun flere gange har været gæstedommer. Derudover er hun udlært af dommeren Jesper Koch, og hun kender derfor de andre dommere ret godt og er hurtigt faldet til.

- I de her tider lyder det forkert, men jeg tror godt, at man forstår, når jeg siger, at hun er en af drengene. Der er vores branche anderledes. Hvis du har vist dit værd, så er det ligegyldigt, om du er mand eller kvinde, så er der ikke noget differentierede i det, fortæller Castberg, der også kan afsløre, at kemien blandt dommerne er rigtig god, og at de alle har det skide sjovt sammen både foran og bag kameraet.

LÆS OGSÅ: For første gang: Ny kvindelig dommer i 'MasterChef'

De spisende gæster i Daks restaurant Kiin Kiin starter madoplevelsen her nede i loungen (Foto: Michael Stub)
De spisende gæster i Daks restaurant Kiin Kiin starter madoplevelsen her nede i loungen (Foto: Michael Stub)