Joachim Boldsen, Camilla Ottesen styrer løjerne som værterne, mens Anders Lund Madsen er den nye vismand. (Foto: Janus Nielsen)
Joachim Boldsen, Camilla Ottesen styrer løjerne som værterne, mens Anders Lund Madsen er den nye vismand. (Foto: Janus Nielsen)

Tv-vært fældet af Dronningens vagter: De troede, jeg var besætter

Som ung journaliststuderende oplevede tv-værten at blive lagt i benlås af Dronningens PET vagter.

Anders Lund Madsen har i sin karriere som journalist og tv-vært oplevet ting, som de fleste kun kan drømme om. Senest som vismand i tårnet i TV3 programmet 'Fangerne på fortet'.

I en ny podcast fortæller han om en oplevelse, der ligger helt tilbage i starten af hans karriere - helt tilbage til dengang, hvor Anders Lund Madsen var ung journalistelev på Ekstra Bladet. Her blev han sendt til den årlige efterårsøvelse for at dække slaget mellem Bornholmsværn og Forsvaret - en oplevelse, som han sent vil glemme, det forklarer han i det nye afsnit af podcastserien 'Lund og Lykke'.

De gik i land ved Gedser Rev mandag og troppede op i Næstved torsdag, hvor de skulle tabe kampen. Men denne gang havde soldaterkammeraterne været for hurtige, forklarer den kommende far til syv i podcasten.

LÆS OGSÅ: Anders Lund Madsen i lære som vismand: Jeg er slet ikke vis endnu

- Problemet var, at de var for gode og for hurtige. De var nået til Næstved allerede onsdag, så fik de besked på at stoppe og vente på, at de andre fik mobiliseret sig, så de kunne slå dem hjem. Og det er jo ikke en måde at holde øvelse på.

Anders Lund Madsens ven Jens Peter Kofoed, som var soldat i Bornholmsværn, havde bedt Anders stille dronningen et vigtigt spørgsmål, hvis han fik mulighed for det.

- Ved et tilfælde kommer jeg til at gå ved siden af Dronningen, og så spørger jeg Dronningen, om man må spørge Dronningen om noget. Jeg havde lovet Jens Peter Kofoed at spørge, om ikke Bornholmsværn kunne få lov til at være på det vindende hold bare én gang, siger han, mens medværten Lars Løkke Rasmussen griner med på sidelinjen.

LÆS OGSÅ: UH! Er dette Jesper Buchs nye kæreste?

Anders Lund Madsen og Lars Løkke Rasmussen har deres helt egen podcast 'Lund og Løkke' som kan høres på appen Talk Town (Foto: Martin Bubandt)
Anders Lund Madsen og Lars Løkke Rasmussen har deres helt egen podcast 'Lund og Løkke' som kan høres på appen Talk Town (Foto: Martin Bubandt)

Men den unge journaliststuderende nåede ikke at få et konkret svar fra Dronningen, før vagterne var over ham.

- Så blev jeg fældet af PET, der troede, at jeg var en eller anden form for besætter. Og så blev jeg kastet ned i en grøft og lagt i benlås, siger podcastværten

LÆS OGSÅ: Forskelsbehandling i 'Vild med dans'?

Som straf blev Anders Lund Madsen fragtet hjem i en pansret mandskabsvogn i stedet for helikopter ligesom resten af pressekorpset.

Senere fik hans ven, Jens Peter Kofoed, tildelt en af landets fineste poster. Den historie kan du få i podcasten 'Lund & Løkke', som kan høres i appen Talk Town.

LÆS OGSÅ: Ikke set på tv: Derfor er 'MasterChef jul'-køkkenet så varmt

Privat kan Anders Lund Madsen blive far igen når som helst, da hans kone, 39-årige Karin Prehst Lund Madsen, forventer at nedkomme med parrets fjerde barn i midten af november. Sammen har Anders og Karin sønnerne Modig på otte år, Stærk på seks år samt datteren Fri på to år.

- Vi kender ikke kønnet. Det plejer vi ikke at få at vide. Det er en af de sidste overraskelser, lød det fra den vordende mor i starten af september.

LÆS OGSÅ: Dansk tv-stjerne har fået corona

Med Anders Lund Madsens tre børn fra et tidligere forhold og parrets snart fire børn sammen, skulle man tro, at der var børn nok, men det er Karin nu ikke så sikker på.

- JEG regner med, at det bliver den sidste, men hvis du spørger Anders, vil han jo nok have flere. Det er svært at stoppe, når det går godt.

LÆS OGSÅ: Anders & Torben har fået briller: Ser godt ud