Anders Lund Madsen om sine syv børn: Kloge nørder

Æblet falder ikke langt fra stammen.

Lige nu kan journalisten Anders Lund Madsen, som sammen med sin bror, hjerneforskeren Peter Lund Madsen, vandt millionen i 'Hvem vil være millionær' ikke bare en, men to gange, ses svedende sammen med sin quizmakker Signe Lindqvist i 'Alle mod alle' på Kanal 5.

LÆS OGSÅ: 'Grænseløst forelsket'-par er blevet forældre

– Jeg ved meget om mange ting, men min akilleshæl er helt klart sport. Det er desværre også Signes. Vi er meget dårlige til sport. Og det samme var min bror, Peter, og jeg, begge gange vi var med i 'Hvem vil være millionær'. Men der kunne vi heldigvis ringe til en ven, og det kan vi ikke i 'Alle mod alle', siger Anders Lund Madsen, 59.

Karin og Anders har fire børn sammen med de skønne navne
Modig Theodore, Stærkodder Leonard, Fri Kirsten og Vild Elna
Karin og Anders har fire børn sammen med de skønne navne Modig Theodore, Stærkodder Leonard, Fri Kirsten og Vild Elna

Man kan godt have Anders mistænkt for at have læst både Lademanns Leksikon og Den Store Danske Encyklopædi, og han fortæller da også, at han i barndommen og ungdommen læste meget – også i forældrenes fagblade og kunstkataloger.

LÆS OGSÅ: Jacob Risgaard følger trop: Færdig i 'Løvens Hule'

– Så er min viden senere blevet boostet af internettets kommen. Nu kan jeg sidde og falde ned i kaninhuller hele tiden. Og nu har jeg jo enormt mange børn. Så enten skal jeg tage mig af dem, eller også skal jeg gemme mig på kontoret og sidde og google, mens jeg lader som om, jeg arbejder, siger han med et smil.

Rigt dyreliv

Anders har syv børn. Vild Elna, Fri Kirsten, Stærkodder Leonard, Modig Theodore, Storm, Bjørk og Sofie My i alderen to til 33 år.

De tre ældste med sin første hustru og de fire yngste med sin nuværende hustru Karin.

I ”Alle mod
alle” er Anders på hold
med sin gode
veninde
Signe Lindkvist, 49, og
de har kendt
hinanden i
mere end 20
år.
I ”Alle mod alle” er Anders på hold med sin gode veninde Signe Lindkvist, 49, og de har kendt hinanden i mere end 20 år.

LÆS OGSÅ: Mette Sommer på usikker grund: Søger hjælp

– Nu har jeg heldigvis nogle enormt kloge børn. Nogle dem er meget nørdede. Det, synes jeg, er enormt sympatisk. En søn går enormt meget op i kæmpevandkalvelarver. Det er jo et ret snævert felt af interesse. Når man er 11 år, så er verden virkelig et magisk sted. De to hunde er faktisk noget af det mest almindelige i familien Lund Madsens hus ved Lyngby sø.

– Vi har enormt mange dyr på matriklen, for der er flere børn i husholdningen, som har dyr. Det er jo en god ting at lære om naturen og at have respekt for dyr, siger Anders, som har trukket grænsen ved kakerlakker.

LÆS OGSÅ: Efter lang kamp: Her er Amalies nye liv

Anders, hustru Karin er professionel havfrue
i akvariet på Den Blå Planet. Som teateruddannet befinder hun sig som en fisk i vandet
bag ruden i akvariet.
Anders, hustru Karin er professionel havfrue i akvariet på Den Blå Planet. Som teateruddannet befinder hun sig som en fisk i vandet bag ruden i akvariet.

– Men udover det har jeg svært ved at sige nej til dyr, så længe de selv passer dem, siger han.

Skærme er ikke det, familien bruger mest tid på sammen.

– Vi er meget glade for helt almindelige kedelige brætspil som skak, memoryspil og puslespil. Det gode ved for eksempel puslespil er, at man man være med, uanset om man er to år eller 60 år. Jeg har spillet huskespil i 55 år og synes stadig, det er spændende. Og jo yngre du er, jo bedre er din hukommelse. To-årige børn er sindssygt gode til at huske placeringen, selvom de ikke er særligt intelligente. Det er jeg meget fascineret af, for jeg kan selv se, hvordan min hjerne forfalder.

LÆS OGSÅ: Stopper i 'Løvens Hule'