Derfor rejste Anders Lund Madsen: En idiotisk idé

Anders Lund Madsen drager ud på nye eventyr ude af sin comfortzone.

Hvorfor siger en mand, som grundlæggende har det svært med fremmede mennesker, small-talk og socialt samvær, ja til at rejse til Nepal i 15 dage med fem fremmede på vandretur i junglen og overnatning i det fri under myggenet?

LÆS OGSÅ: Mai Manniche afslører nyt navn

– Jeg ville jo virkeligt gerne være
bedre til at kunne tale med andre
mennesker, for der er jo så mange
mennesker over det hele.
– Jeg ville jo virkeligt gerne være bedre til at kunne tale med andre mennesker, for der er jo så mange mennesker over det hele.

– Jeg tror, at det var for at tvinge mig selv til at gøre noget. Det her virkede så idiotisk. Ikke produktionen og mine medrejsende, men idéen om, at jeg skulle være med i det virkede åndsvagt på mig, og derfor måtte jeg hellere gøre det, siger journalist og entertainer Anders Lund Madsen, 59, som fra 8. maj kan ses på Viaplay og hver uge på TV3 i 'The Journey'.

LÆS OGSÅ: Helene åbner op: Svær fortid med utroskab, tab og uopdaget diagnose

Anders er gift med Karin, som er professionel havfrue på Den Blå Planet, de har fire børn sammen, plus han er far til tre børn fra et tidligere forhold.

Kendisholdet i
Nepal udover Anders er tv-vært Christiane
Schaumburg-Müller Åxman, 41, skuespillerne
Josephine Højbjerg, 20, Søs Egelind, 64, og Dulfi AlJabouri, 32, samt fodboldlegenden Stig Tøfting, 53.
Kendisholdet i Nepal udover Anders er tv-vært Christiane Schaumburg-Müller Åxman, 41, skuespillerne Josephine Højbjerg, 20, Søs Egelind, 64, og Dulfi AlJabouri, 32, samt fodboldlegenden Stig Tøfting, 53.

– Jeg havde ingen lyst til at tage til Nepal, fordi jeg havde en forestilling om, at det var fyldt med mennesker, hvor man ikke kan komme væk. Men så tænkte jeg, at det nok er den eneste chance, jeg nogensinde ville få for at komme dertil, konstaterer Anders helt ærligt.

LÆS OGSÅ: Ikke set på tv: Fik hjælp af stjerne fra ‘Løvens Hule’

Da deltagerne mødtes i lufthavnen, var han slet ikke sikker på, at rejsen ville gå godt. Men køreturen på 10 kilometer fra Katmandu lufthavn, beskriver han som ”sit livs værste mareridt”.

– Der er ingen færdselsregler og folk råber. Men det magiske er, at jeg der begynder at se, hvad det land kan. Trafikkaosset i Nepal er jo båret af, at alle giver plads til hinanden, siger Anders Lund Madsen. Han føler også, at han kunne være sig selv under optagelserne.

LÆS OGSÅ: Efter fem år som venner: TV 2-deltager afslører sød kæreste

– Jeg kendte ikke de andre og tænkte, at jeg ikke fik behov for det. Jeg havde fordomme om, hvem Stig Tøfting, Søs Egelind og Christiane er. Dulfi og Josephine kendte jeg ikke. Men jeg fik lov at være mig selv og være i fred, og det var faktisk helt vanvittigt i et program, hvor det hele handler om at gå sammen og være sammen.

Dårlig form

– Jeg havde mødt Christiane er par gange, og jeg
tænkte ”Jeg klarer ikke tre uger, for hun griner så
højt, at jeg får nerver”. Men alle var venlige og
prøvede ikke at presse mig til noget.
– Jeg havde mødt Christiane er par gange, og jeg tænkte ”Jeg klarer ikke tre uger, for hun griner så højt, at jeg får nerver”. Men alle var venlige og prøvede ikke at presse mig til noget.

Selvom det var en kæmpe prøvelse, så tog Anders alligevel noget med hjem fra turen til Nepal.

LÆS OGSÅ: Sat til salg på Langeland

– Jeg er ikke blevet et bedre menneske, men mere venlig. Og det er rigtigt rart. Helt banalt oplevede jeg, at tingene var bedre, end jeg troede, de var. Jeg er en lille bitte smule mindre neurotisk, end da jeg tog af sted. En af udfordringerne for Anders var, at deltagerne sover sammen, og Anders snorker, hvilket de andre ikke undgår at bemærke. Og så var der lige konditionen.

LÆS OGSÅ: Casper Christensen var plaget af skyld: Særligt råd ændrede alt

– Jeg er det mindst spirituelle mennesker, jeg kender,
har ingen religiøse tilbøjeligheder, og jeg var heller ikke
pludselig i kontakt med noget større end mig selv.
– Jeg er det mindst spirituelle mennesker, jeg kender, har ingen religiøse tilbøjeligheder, og jeg var heller ikke pludselig i kontakt med noget større end mig selv.

– Vi skulle op ad et bjerg, og jeg var en smule ængstelig, fordi jeg var i virkelig dårlig form i november, hvor vi rejste. Jeg var glad for, at både Stig og Søs var med, for de er lidt ældre end mig, så der var en chance for, at jeg ikke var allerbagerst. Det skulle vise sig, at jeg var den med klart den dårligste fysiske tilstand, fortæller Anders Lund Madsen, som tabte ansigt – men gjorde noget ved det, da han kom hjem fra Nepal.

– Nu er jeg kommet i meget bedre form. Jeg har tabt 14 kg og er blevet meget stærkere, efter vi kom hjem.

LÆS OGSÅ: Efter Tinder-match: Mødte kæresten under optagelserne til 'Bachelor'