Stig Tøfting efter adskillelsen: Et kæmpe savn

Under sin rejse i Nepal fandt Stig Tøfting ud af noget helt særligt.

Der findes alligevel en lidt blødere side af den hårde aarhusianske fodboldhund, Stig Tøfting, med kælenavnet ”Plæneklipperen”.

LÆS OGSÅ: Jesper Buch jubler: Drømmen er gået i opfyldelse

På rejsen til Nepal, som lige nu kan opleves i 'The Journey' på Viaplay, købte Stig i Katmandu en medaljon med en elefant for held og lykke forud for vandreturen.

– Mange går rundt
i Danmark og har
en mening om,
hvordan livet skal
være. De mennesker skulle lige
prøve at opleve,
hvordan det er
rundt om i verden. Det tænkte
jeg flere gange
på turen til
Nepal
– Mange går rundt i Danmark og har en mening om, hvordan livet skal være. De mennesker skulle lige prøve at opleve, hvordan det er rundt om i verden. Det tænkte jeg flere gange på turen til Nepal

– Hvis man skal opleve det spirituelle, så er man også nødt til at leve sig ind i det og give los. Man skal også være klar til at give noget af sig selv og så mærke efter, fortæller fodboldkommentatoren og fodboldlegenden Stig Tøfting, 53.

LÆS OGSÅ: Mads forklarer: Sådan er mit forhold til Josefine

Stig har fire børn med ekskonen Bettina. Mie, 28, Maria, 29, Markus, 17, og sønnen Jon, som døde i 2003 af meningitis bare 26 dage gammel. Mie har siden 2017 gjort Stig til morfar for tre børn. De seneste 10 år har Stig været kæreste med Heidi Østerlund, 43.

Jobbet som fodboldkommentator sender ham til hverdag verden rundt.

– Jeg har ikke al den tid, jeg gerne ville have, til mennesker, som betyder noget for mig. Men det mærker jeg ikke i hverdagen, fordi jeg har så travlt. Men når man så kommer til et sted som Nepal, hvor man ikke har travlt, så finder man pludselig ud af, hvem det egentligt er, man savner. Det var en fin lære for mig.

LÆS OGSÅ: Efter mødet med fyrene: Skuffelse hos Mette og Julie

”Verdens lækreste” kalder Stig kæresten Heidi
Østerlund, og til sin 50-
års fødselsdag friede
han faktisk til hende
og fik sit ja. Men parret
mangler endnu at komme i kirke og blive gift
”Verdens lækreste” kalder Stig kæresten Heidi Østerlund, og til sin 50- års fødselsdag friede han faktisk til hende og fik sit ja. Men parret mangler endnu at komme i kirke og blive gift

Selve turen ændrede ikke Stig, men han gjorde dog en vigtig opdagelse.

– Jeg fandt da ud af, hvor meget man egentligt kan savne, når man ikke kan komme i kontakt med nogen. Jeg har været en tur i fængsel også, og der kunne man jo heller ikke komme i kontakt med nogen, når man ikke har en telefon og kan ringe hjem.

LÆS OGSÅ: Rørende video: Sarah Grünewald genforenet med sønnen

Husk lægen

Sidste efterår blev Stig Tøfting opereret for hudkræft, efter et sår i ansigtet ved et skrab viste basalcellehudkræft.

– Nu går jeg bare til et tjek ved hudlægen hvert halve år. Men jeg tænkte da over det på turen og havde solcreme, en ny en med blåt filter, med, siger Tøfting og tilføjer, at mænd generelt er for dårlige til at bruge solcreme.

LÆS OGSÅ: 'Robinson'-Mie afslører: Mere tv på vej

– Jeg ville
egentligt gerne
prøve at opleve
det spirituelle i
Nepal. For mange år siden havde jeg en kone,
som var meget
spirituel, og jeg
ville gerne opleve, hvad det
gjorde ved mig
– Jeg ville egentligt gerne prøve at opleve det spirituelle i Nepal. For mange år siden havde jeg en kone, som var meget spirituel, og jeg ville gerne opleve, hvad det gjorde ved mig

– Vi er også pissedårlige til at gøre noget ved det, hvis vi så bliver ramt af noget. Vi skal blive bedre til at skubbe lidt til hinanden, når vi når en vis alder, for eksempel med prostata. Vi siger jo altid, at det går nok over af sig selv. Da vi var unge og stod i omklædningsrummet til fodbold, der fejlede vi jo ikke noget. Nu er det jo ens venner og bekendte på ens egen alder, som bliver ramt. Vi skal både være opmærksomme, men også utroligt taknemmelige over de tilbud, vi får i det her land, vi lever i. Jeg er blevet bedre til at gå til læge med alderen, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Sofie Linde har fået nok: Det har intet med mig at gøre