Sofie Linde skaber vild forandring: Kø på Langeland

Bag en stor, grov bevoksning ud til en lille landlig stikvej købte Sofie Linde i 2021 et stort forladt hus på Langeland, og det skulle vise sig at få stor betydning for lokalsamfundet.

I flere år har Langeland kæmpet for at lokke folk til øen blandt andet ved at etablere en 18 hullers golfbane, et kurhotel og et nyt museum ved Langelandsfort.

LÆS OGSÅ: IKKE SET PÅ TV: Derfor tog forlovede ‘Love is blind’-Jackie på date med en anden

Men der skulle nemlig 'noget' helt andet til at ændre Langelands status fra LANGT ude på landet til næste stop på rejsen.

Det 'noget' var Sofie Linde, som i 2021 købte et stort hus på øen.

- Da familien købte huset, fik Langeland omtale, som ingen penge kan købe, fortæller Jane Marie Jegind, der er erhvervs-, kultur- og turismechef i Langeland kommune og leder af VisitLangeland til livstil.tv2.dk.

LÆS OGSÅ: Megastjerne spiller på Grøn

I første omgang delte Sofie Linde nyheden om sit huskøb på Instagram og senere i 2022 rullede 'Linde på Langeland' over skærmen, hvor interessen for øen tog fart. Det kan blandt andet ses ved, at efterspørgslen på boliger er steget, mens udbudet er faldet, og så kan det også ses på turismen i sommerperioden.

– Vi har helt ærligt lagt mærke til, at vi har fået flere turister. Vi har selvfølgelig altid haft ret mange turister i højsæsonen, men efter Sofie Linde købte sit hus, så blev trafikken væsentligt øget.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Ung mor i vildt vægttab

De mange turister kommer blandt andet for at se Sofie Lindes hus, og i 2022 skabte det en lang kø af biler i Snøde, hvor familien var nødsaget til at sætte et skilt op.

"Vi sætter pris på interessen for vores hus, men dette er PRIVAT EJENDOM", står der på skiltet.

Se sæsonpremieren på “Linde på Langeland” på TV 2 PLAY allerede nu – eller 13. april på TV 2.