Pitzner: De vil ikke hjælpe Elvira

Den bekymrede mor håbede, men nu slår hun fast, at hun tog fejl.

Der er nu gået 36 døgn, siden Elvira Pitzner blev anholdt og senere tilbageholdt i Dubai, fordi hendes eks havde anmeldt hende for utroskab og tyveri. Realitystjernen kan derfor ikke forlade landet, og ifølge hendes mor er der ikke meget hjælp at hente fra de danske myndigheder.

LÆS OGSÅ: Efter 23 år forlader han kronprinsesse Mary

- Der har været tidspunkter, hvor jeg fik indtryk af, at Udenrigsministeriet og konsulatet rent faktisk ville gøre noget for at hjælpe min datter. Men jeg tog fejl. Fra allerførste kontakt til både UM i København, konsulatet i Dubai og sågar vores udenrigsminister har jeg fået svaret: “Vi gør, hvad vi kan”, skriver Katerina Pitzner i et opslag på Instagram og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Stor mystik: Er Amalie og Lotte genforenet?

- De så da også til, da vi egenhændigt med lokale advokaters hjælp fik hende ud af fængslet efter de første 3 døgn. Mon ikke det havde været mere korrekt at svare:“ Vi gør ingenting. Men vi holder gerne øje med, hvordan I selv klarer jer”.Den udeblivende hjælp i min datters sag taler sit eget tydelige sprog. Vi er faktisk ikke kommet et eneste skridt videre.

Katerina fortæller, at Elviras sag ikke er enestående, den har nemlig fået flere til at henvende sig til diamant-bossen med frygtelige historier om, hvordan de har været eller er i klemme. Derfor langer hun nu ud efter Udenrigsministeriet.

LÆS OGSÅ: 'Landmand'-Gustav har fundet kærligheden

- Der står ordret om Udenrigsministeriet på Folketingets hjemmeside: “Hjælper danskere, der er kommet i vanskelige situationer i udlandet, og varetager opgaver vedrørende visum, opholdstilladelser og pas”. Jeg er begyndt at tvivle på behovet for de danske myndigheders tilstedeværelse i udlandet. Uden at kende udgifterne for at holde dem kørende med lokaler, personale, deres respektive ægtefæller, børn og boliger, antager jeg, at det er billigere, hvis de klarer sagerne fra København, fastslår hun og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Nu er 'Årgang 20' tilbage: Her er datoen

- Et nyt pas kan let sendes fra KBH med overnight kurérservice. Og hvis der opstår sager, der for dem er tilstrækkelig “vanskelige”, kan man sende en person fra København. Det vil helt sikkert vise sig at være mere lønsomt og effektivt, når året er omme. Man kan jo blive i tvivl. For hvad er “en vanskelig situation”, og hvornår er man egentlig kvalificeret til hjælp?

LÆS OGSÅ: Derfor bliver Frederik ikke kronet

Katerina Pitzner slutter sit opslag med et hashtag, hvor der står "Ja, vi er helt alene". Se opslaget herunder: