Mia Helene Højgaards store udfordring: Gravid på prøve

25-årige Mia Helene skal leve sig ind i en uvant rolle i TV 2 Charlie-serien 'Sommerdahl'.

En graviditet kommer med mange fysiske udfordringer. Og selvom 25-årige Mia Helene Højgaard hverken har børn eller er gravid, fik hun en forsmag på strabadserne, da hun spillede gravide Laura Sommerdahl i den aktuelle sæson af TV 2 Charlie-serien 'Sommerdahl'.

LÆS OGSÅ: Mette indrømmer: Jeg havde først valgt en anden

Dan Sommerdahl (Peter Mygind) glæder sig helt vildt
til at blive morfar, og han bakker heldigvis Laura op i,
at hun sagtens også kan blive en god politibetjent.
Dan Sommerdahl (Peter Mygind) glæder sig helt vildt til at blive morfar, og han bakker heldigvis Laura op i, at hun sagtens også kan blive en god politibetjent.

– Det er sjovt, for jeg føler mig selv så langt fra det. Samtidig er det jo også et sted, jeg sagtens kunne være i forhold til min alder. Så det er ret fedt lige at prøve. Jeg havde den store mave på og kunne ikke gøre alle mulige ting. Den del af det har været ret fed, fortæller Mia Helene Højgaard.

LÆS OGSÅ: Christophers store filmdebut: Jeg har fået smag for det

Hun har efterhånden arbejdet som skuespiller i en del år, men går stadig med overvejelser om at søge ind på skuespillerskolen.

– Mathias (Käki Jørgensen, som spiller Lauras kæreste Benjamin, red.) var så sød til hele tiden at spørge, om jeg lige skulle have en hånd, mens vi optog,
så jeg måtte lige sige: 'Jeg er jo ikke
rigtigt gravid, fortæller
Mia.
– Mathias (Käki Jørgensen, som spiller Lauras kæreste Benjamin, red.) var så sød til hele tiden at spørge, om jeg lige skulle have en hånd, mens vi optog, så jeg måtte lige sige: "Jeg er jo ikke rigtigt gravid, fortæller Mia.

Det er ikke første gang, at hun spiller en kommende mor. I 'Badehotellet' spillede hun køkkenpige Ane, som fik datteren Emma. Der brugte Mia sin egen mor til at lære mere om moderrollen. Men rollen som Laura Sommerdahl krævede yderligere research.

LÆS OGSÅ: Takkede først 'nej' til Sofie Linde

– Jeg har en veninde, som var højgravid. Hun fortalte mig, hvordan man sidder, når man føler, at man har et hoved mellem benene hele tiden, og hun fortalte om alt for meget mavesyre. Og så fik jeg en stor flerkilos silikonemave på, og så kom det hele bare ligesom af sig selv. Jeg skulle faktisk tisse mere, fordi jeg havde den mave på, fortæller Mia grinende.

Hun kunne dog glæder sig over, at hun kunne hænge al graviditetsbesværet i garderoben.

– Da jeg først havde fået den store silikonemave på,
så var det om, at alle graviditetstegnene kom helt af
sig selv for mig. Det var ret nice at mærke.
– Da jeg først havde fået den store silikonemave på, så var det om, at alle graviditetstegnene kom helt af sig selv for mig. Det var ret nice at mærke.

– Når vi var færdige med at optage, så var det så underligt at have sit eget tøj på igen. Og så kunne jeg ikke længere gemme mig bag maven.

LÆS OGSÅ: Ulven Peter afslører: Derfor drikker jeg ikke længere

Lige nu er Mia Helene sammen med resten af holdet i gang med at optage femte sæson af 'Sommerdahl', og samtidig passer hun sit job i receptionen på en kiropraktorklinik i indre København.

– Jeg vil gerne lave noget mere tv, så jeg håber, at der snart dukker noget op.

LÆS OGSÅ: Indbrud hos Natascha Linea: Kan ikke lade være med at grine